Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

PBZ nije podnijela arbitražnu tužbu protiv RH zbog konverzije CHF kredita u euro kredite

Glasnogovornik Intese Sanpaolo je potvrdio da Banka zasad nije podnijela arbitražnu tužbu protiv Republike Hrvatske vezano za konverziju CHF kredita u euro kredite
23. ožujka 2016. u 11:10 0 komentara 414 prikaza
08.12.2015., Zagreb - Prosvjed Udruge Franak protiv banaka RBA, Hypo i Sperbanke. Prosvjedovali su zato sto, prema njihovim tvrdnjama, te banke najvise krse zakone o konverziji kredita u svicarskim francima.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila kako su neke strane banke koje su vlasnice hrvatskih banaka započele pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) u Washingtonu u okviru Svjetske banke spor protiv Republike Hrvatske za naknadu štete nastale primjenom zakonskih izmjena koje su omogućile “obveznu” konverziju kredita u švicarskim francima u eurske kredite, oglasila se i Privredna banka Zagreb. 

– Glasnogovornik Intese Sanpaolo je potvrdio da Banka zasad nije podnijela arbitražnu tužbu protiv Republike Hrvatske vezano za konverziju CHF kredita u euro kredite. Talijanska bankarska grupa - dodao je - ne isključuje nijedno od sredstava za zaštitu svojih interesa vezano za ovo pitanje – poslano nam je iz PBZ-a koja je u vlasništvu talijanske Intese Sanpaolo. 

>> Pripazite ako još niste potpisali konverziju iz švicarskih franaka u eurske kredite!

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.