Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVAČKA TVRTKA

Panele prodaju i na Karibima za ladanjske kuće Amerikanaca

Grad export
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
18.02.2014.
u 19:00

Prošle su godine Okno plastu prodali panela za dva milijuna kuna, a ove godine planiraju čak tri milijuna – eura

Vinkovačka tvrtka Grad Export, koja proizvodi dekorativne PVC, HPL i alupanele, nešto manje od polovice proizvodnje izvozi u zemlje Europske unije i prošle je godine od izvoza uprihodila 22,5 milijuna kuna, a u prosincu, potpisivanjem ugovora s najvećim svjetskim proizvođačem vrata i prozora Okno plast u vlasništvu Švicaraca s pogonom u Poljskoj, otvoreno je tržište i izvan Europe. Prema poslovnim rezultatima jedna je od najuspješnijih srednjih tvrtki na istoku Hrvatske, a u svojoj branši među najboljima u Hrvatskoj.

– Uvrstili su nas u svoj katalog pa su naša vrata dospjela i do Arube, karipskog otoka, gdje Amerikanci grade ladanjske kuće. Prošle godine, odmah nakon ulaska Hrvatske u EU, Okno plast je kupio panela za dva milijuna kuna, a ove je godine plan tri milijuna, i to eura. Zahvalni smo hrvatskim veleposlanstvima jer su nam omogućila ulazak na strana tržišta pa danas izvozimo u 22 zemlje Europe. Lani smo izveli 14.500 dekorativnih panela, 138 raznih modela i tada nam je izvoz porastao za 14 posto u odnosu na godinu prije – kaže Mario Šimić, glavni direktor Grad Exporta, i dodaje da je narudžbi u siječnju 40 posto više nego u istom mjesecu lani.

Tvrtka gradi još jedan pogon za izradu HPL panela koji će zaposliti 30-ak novih radnika.

>> Svijetle točke istočnoslavonskog gospodarstva 

>> Grad export od izvoza ima prihod od 36 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije