Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pad od 32 posto: Dobit Zagrebačke banke 875 milijuna kuna

Takav rezultat ostvaren je pod utjecajem smanjenja poslovnih prihoda i viših gubitaka od vrijednosnih usklađenja, zbog širenja pandemije covida-19 i zagrebačkog potresa, kaže se u izvješću.
30. listopada 2020. u 09:35 1 komentara 318 prikaza
Zagrebačka banka
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Dobit Zagrebačke banke nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 874,7 milijuna kuna, što je 32 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosila 1,29 milijardi kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Zagrebačke banke objavljenog u petak.

zaba Pandemija im prepolovila dobit Banke zaradile skoro dvije milijarde kuna, samo četiri su u minusu

Takav rezultat ostvaren je pod utjecajem smanjenja poslovnih prihoda i viših gubitaka od vrijednosnih usklađenja, zbog širenja pandemije covida-19 i zagrebačkog potresa, kaže se u izvješću.

Zabini poslovni prihodi u devet mjeseci iznosili su 2,65, a troškovi poslovanja 1,16 milijardi kuna.

Dobit od poslovanja prije vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznosila je 1,49 milijardi kuna, a troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke 421 milijun kuna.

zaba Dosuđeno u rekordnom roku Zaba mora vratiti dužniku 150 tisuća kuna za nekonvertirani CHF kredit od 225 tisuća kuna

Poslovni prihodi iznose 2,66 milijardi kuna i manji su za 541 milijun kuna ili 16,9 posto u odnosu na prvih devet lanjskih mjeseci.

Neto prihod od kamata iznosi 1,8 milijardi kuna što je 269 milijuna kuna ili 13 posto manje nego lani. Pad se u izvješću tumači najvećim dijelom utjecajem smanjenja neto kamatnih marži, u skladu s tržišnim kretanjima.

Neto prihod od provizija i naknada pao je istovremeno za 90 milijuna kuna ili 11 posto.

Zagrebačka banka Manje kamate Zaba snizila kamatne stope na gotovinske i kredite za umirovljenike

Troškovi poslovanja iznose 1,16 milijardi kuna i manji su na godišnjoj razini za 34 milijuna kuna odnosno 2,8 posto.

Na kraju rujna Zabini neto krediti i predujmovi komitentima iznosili su 66,15 milijardi kuna i neznatno su smanjeni u usporedbi s krajem 2019. godine usporavanjem kreditiranja tijekom pandemije.

Depoziti komitenata iznose 98 milijardi kuna i povećani su za 4,1 milijardu kuna ili 4,4 posto, a depoziti kreditnih institucija iznose 3,2 milijarde kuna i povećani su za 237 milijuna kuna ili 7,9 posto, najviše rastom depozita po viđenju, kaže se u izvješću.

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija