Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucanje balona

Pad cijena nekretnina u Kini smanjio strah od nove krize

sangaj-6
Reuters
18.04.2012.
u 08:26

Iz kineskog državnog zavoda za statistiku poručili su kako je iz novih podataka vidljivo da vladine mjere daju rezultata

Cijene nekretnina u Kini zabilježile su pad, što je rezultat prije svega vladine politike kontrole cijena i obuzdavanja špekulacija. Cijene novih stanova i kuća u 46 od 70 kineskih gradova bilježe pad u odnosu na prošli mjesec, dok je u 38 gradova zabilježen pad u odnosu na cijene u istom razdoblju lani.

Podatak o padu cijena nekretnina u Kini značajan je jer globalno gospodarstvo strahuje od posljedica pucanja balona prenapuhanih cijena na kineskom tržištu nekretnina, što bi moglo uzrokovati novu svjetsku gospodarsku krizu.

Iz kineskog državnog zavoda za statistiku poručili su kako je iz novih podataka vidljivo da vladine mjere daju rezultate i kako se situacija na tržištu nekretnina pažljivo prati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije