Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Technology Fast 50

Otvoren Deloitteov natječaj za 50 tvrtki s najbržim rastom

internet
Arhiva VL
17.05.2010.
u 10:38

- Kontinuirano solidan plasman hrvatskih tvrtki na Fast 50 natječaju pokazuje da je hrvatsko gospodarstvo konkurentno i u regionalnom kontekstu, kaže Dejan Ljuština, viši menadžer u Odjelu za poslovno savjetovanje u Deloitteu.

Konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte treću godinu zaredom organizira Technology Fast 50, natječaj kojim se utvrđuje lista 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom prihoda u proteklih pet godina na području Srednje Europe.

Na lanjskoj listi 50 s najbržim rastom od hrvatskih je tvrtki najviše mjesto zauzela softverska tvrtka Croz (17.), koja je u promatranom razdoblju ostvarila rast od 691%. Internetska tvrtka Tau-online, inače poznatija po svojim brendovima MojPosao, 4kotaca.net, Centar nekretnina, osvojila je 23. mjesto s rastom od 622%, a softverska tvrtka Klising 40. mjesto. Tvrtka Multicom bila je najbolja u potkategoriji Zvijezde u usponu s rastom od 1805%, dok je prvo mjesto na lanjskoj listi Technology Fast 50 osvojila poljska internet kompanija Netmedia, koja je u proteklih pet godina ostvarila impresivan rast od 7200 posto.

Za projekt Technology Fast 50, koji se na području Srednje Europe provodi  već 11 godina, tvrtke iz tehnološkog sektora same se trebaju prijaviti za sudjelovanje na natječaju. Natječaj je otvoren do 9. srpnja, a 50 najbolje plasiranih odabire se na temelju provjerenog rasta prihoda ostvarenih tijekom posljednjih pet godina, čime tvrtke pokazuju svoj kontinuiran i brz rast. Na listi za prošlu godinu zabilježen je prosječni petogodišnji rast od 933 posto, što je određeni pad u odnosu na prijašnje rezultate. 

- Prihodi tvrtki koje su sudjelovale na natječaju Technology Fast 50 lani su se smanjili u odnosu na prethodno razdoblje. No, taj je pad bio očekivan s obzirom na globalnu ekonomsku krizu koja se odrazila i na poslovanje tehnoloških tvrtki u regiji - kaže Dejan Ljuština, viši menadžer u Odjelu za poslovno savjetovanje u Deloitteu, te dodaje kako kontinuirano solidan plasman hrvatskih tvrtki na Fast 50 natječaju pokazuje da je hrvatsko gospodarstvo konkurentno i u regionalnom kontekstu. 

Osim potkategorije Zvijezde u usponu, za mlade tvrtke s brzim rastom koje posluju kraće od pet godina, utvrdit će se i Velikih pet, lista rezervirana za tvrtke čiji su prihodi u 2009. bili veći od 25 milijuna eura. Tvrtke se mogu registrirati za sudjelovanje na web stranici www.deloitte.com/fast50ce. Pedeset tvrtki koje uđu na listu za Srednju Europu automatski će biti nominirano za sudjelovanje na natječaju za 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji (Europa/Bliski Istok/Afrika).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije