Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZOLUCIJA ZEMLJA

Otkrivamo nove tehnologije za održivo gospodarenje otpadom

OS
07.10.2022.
u 14:31

Okrugli stol u organizaciji Tehnixa i Večernjeg lista ukazuje na važnost reciklažne industrije u Hrvatskoj

Pitanje otpada sve je češća tema u javnosti pogotovo za građane koji svojim razvrstavanjem otpada čine prvi korak k zdravijem okolišu bez smeća. No i svi sljedeći koraci postupanja s otpadom su vrlo važni u uspješnom gospodarenju komunalnim otpadom. Kako bi pokazali da Republika Hrvatska može i mora bolje, brže i jeftinije razviti i primjenjivati reciklažnu industriju Tehnix i Večernji list organiziraju okrugli stol pod nazivom „Prezentacija novih tehnologija za održivo gospodarenje otpadom“ koji će se održati u srijedu 12. listopada s početkom u 10 sati u Poslovno-razvojnom centru Tehnixa u Donjem Kraljevecu.

Okrugli stol će kroz stručnu i praktičnu raspravu imati nekoliko tema - kako odlagati, prikupiti, reciklirati, uporabiti otpad i kako naplatiti uslugu prikupljana otpada. Također stručnjaci, direktori komunalnih poduzeća, tehnolozi, inovatori te gospodarstvenici raspravljat će i prezentirati najbolja tehnološka organizacijska rješenja za postizanje ciljeva kružne ekonomije.

Okrugli stol dio je Večernjakova projekta Rezolucija Zemlja, dosad najvećeg ekološkog projekta u Hrvatskoj pokrenutog s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja okoliša.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije