Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA OVRHA

Ostavka predsjednika uprave Varteksa, Varaždin aktivirao zadužnicu

Pogon tvrke Varteks Varaždin
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
11.08.2022.
u 18:10

Grad time želi zaštititi svoje financijske interese nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, ističu u Gradu

Nakon što je Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Varteksa, navevši kao razlog višemjesečne neuspješne pregovore vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina, Grad Varaždin je aktivirao zadužnicu i pokrenuo ovrhu za dospjela potraživanja iz upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja.

Grad time želi zaštititi svoje financijske interese nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, ističu u Gradu. 

Aktivirana je zadužnica za dugovanje tvrtke Varteks po upravnom ugovoru  u iznosu od 1.267.313 kuna za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i spomenička rentu, te su dostavljena rješenja o ovrsi  tvrtke Varteks za redovni dug u iznosu od 553.274 kune za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

Ostavku je uz Belića podnio i jedan član Nadzornog odbora, a već prije je ostavku dala prokuristica. Podsjetimo i da je dioničar Nenad Bakić prodao potraživanja u iznosu od 42 milijuna kuna tvrtka koja će ih pokušati naplatiti.

Kaufland je raskinuo predugovor s Varteksom zbog neispunjenja uvjeta od strane tekstilne tvrtke. Kauland je bio zainteresiran za zemljište u sklopu šireg Varteksova kompleksa. 

>> VIDEO Stranac nasjeo na prijevaru: U Istri unajmio kuću za odmor pa se šokirao kad je stigao

Komentara 1

LI
Lisa
08:39 12.08.2022.

HBOR ima veliko razumijevanje za političke elite i projekte koje oni sponzoriraju, a poštene poduzetnike guraju u stečaj , a njihove radnike na cestu. Ne bih se iznenadio kad bi se kao dobitnik stečaja Varteksa pokazao jedan varaždinski političar poznat po suradnji s HBOR-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije