Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Optimu Telekom pripajanje H1 odvelo u gubitak od 58,9 mil. kuna

Pozitivne strane pripajanja su povećanje prihoda za 9% na 495,1 milijuna kuna i zadržavanje operativne dobiti na 105,4 milijuna
22. veljače 2018. u 15:55 0 komentara 602 prikaza
Zoran Kezman, predsjednik uprave Optima Telekoma
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Optima telekom 2017. godinu zaključila je s gubitkom od 58,9 milijuna kuna, stoji u godišnjem izvješću operatera koji na tržištu odlukom AZTN-a nastupa kao dio HT grupe.

Optima Telekom PRIPAJANJE H1 Telekom i Optima Telekom od danas jedna kompanija

Negativan saldo rezultat je pripajanja H1 telekoma. Taj je poslovni potez povećao trošak amortizacije i umanjenja vrijednosti imovine za dva puta u odnosu na 2016. godinu. Popeo se na 150,3 milijuna kuna.

– Usprkos pozitivnom doprinosu iz operativnog rezultata 2017. godine, neto rezultat je niži u odnosu na prethodnu godinu za 72,7 milijuna kuna najviše kao rezultat provedenog umanjenja vrijednosti goodwilla i zaštitnog znaka društva H1, te većim troškovima amortizacije i financijskom rezultatu, koji proizlaze iz pripojenog društva H1 – pojašnjavaju iz Optime.

No, pripajanje se pozitivno odrazilo na ostale pokazatelje Optima Telekoma. Operater je, ističe, baš zahvaljujući pripajanju H1 telekoma povećao prihod za 9 posto na 495,1 milijuna kuna. To mu je omogućilo i da zadrži istu razinu operativne dobiti kao godinu prije na 105,4 milijuna kuna.

Zoran Kežman, predsjednik Uprave Optima Telekoma, kaže da je zahvaljujući pripajanju H1 Optimi stvorena nova perspektiva. – Ojačali smo poziciju na tržištu i otvorili nove prilike za rast prihoda i profitabilnosti kompanije pa vjerujem da će se ove godine za nas razvijati u smjeru širenja tržišnog udjela i rasta poslovanja – najavio je Zoran Kežman, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Optima Telekom Sve do kraja listopada Optima Telekom ponovno kreće s akcijom "Bez ugovorne obveze" T-com zgrada Rezultati HT, Vipnet i Tele 2 dobro su poslovali u prvih devet mjeseci Optima Telekom Proljetna akcija Optima Telekom proveo zanimljivu gerila kampanju u suradnji s glumcem Hrvojem Kečkešom
Koronavirus u Italiji/Ilustracija
Nakon povratka iz Italije
Mlada Koprivničanka: ‘Prema meni se odnose kao da imam kugu’
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.