Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Optima Telekom povećao operativnu dobit

Ukupni konsolidirani prihodi od telekomunikacijskih usluga u 2013. godini iznose 497,2 milijuna kuna
10. travnja 2014. u 15:40 0 komentara 424 prikaza
'29.05.2012., Zagreb - Optima povodom 7 godina postojanja predstavila prvu hrvatsku uslugu koja spaja fiksnu i mobilnu telefoniju Tornado. Matija Martic, presjednik Uprave Optima Telekom.  Photo: Dani
Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Revidirana konsolidirana financijska izvješća Optima Telekoma pokazuju da je Optima Telekom u 2013. godini ostvario povećanje operativne dobiti (EBITDA) temeljne djelatnosti za 74,7 milijuna kuna u odnosu na 2012. te ona iznosi 101,5 milijuna kuna. Istovremeno, gubitak tvrtke smanjen je za 71,2 milijuna kuna u odnosu na 2012. Najveći rast u uslugama zabilježen je u prihodima od multimedijalnih usluga koji su porasli za 37,5 posto.

Poboljšanje EBITDA temeljne djelatnosti prvenstveno je rezultat započetog restrukturiranja tvrtke prema Planu financijskog i operativnog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe.

Ukupni konsolidirani prihodi od telekomunikacijskih usluga u 2013. godini iznose 497,2 milijuna kuna. U usporedbi s ostvarenim rezultatom u 2012. godini ovaj rezultat predstavlja pad od 8,5 posto koji je najvećim dijelom uzrokovan padom interkonekcijskih prihoda, a što je posljedica regulatorne promjene u dijelu korekcije cijena terminacije međunarodnih poziva u pokretne mreže, te padom prihoda od javne govorne usluge koja na globalnoj razini ima tendenciju smanjenja. Istovremeno, prihodi od negovornih usluga bilježe rast od 22,4 posto i to, najveći rast od 37,5 posto bilježe prihodi od multimedijalnih usluga, zatim prihodi od podatkovnih usluga od 31,1 posto te usluge Interneta od 16,8 posto. Ako taj rezultat promatramo kroz rast korisničke baze, broj korisnika širokopojasnog pristupa Internetu rastao je 7,8 posto, a korisnika digitalne televizije (IPTV) 17 posto.

U narednom periodu tvrtka očekuje i uspješno zaključenje predstečajne nagodbe.

>> Optimom će HT upravljati četiri godine

špica
Kako se vi pozdravljate?
Svi koristimo neku verziju pozdrava "bok", no znate li što on govori o vama?
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.