Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U centru Zagreba

Odlične pizze s nesvakidašnjim prilozima u jedinstvenom prostoru

HAMAG-BICRO
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
14.02.2020.
u 11:28

Otvaranjem nove pizzerie u Zagrebu, mladi poduzetnik Josip Tomkić stvorio je novu gurmansku oazu koju iz tjedna u tjedan posjećuje sve više gostiju

Kada bi napravili anketu na 10 nasumice izabranih ljudi na ulici i pitali ih da nabroje 3 omiljena jela, velika je vjerojatnost da će se pizza naći vrlo visoko na listi odgovora. Čak i oni koji paze na prehranu uključuju neku vrstu pizze u prehranu, makar kao „guilty pleaseure“.

Teško je reći zašto pizza ima posebno mjesto u našem srcu (ili trbuhu), možda zato što je relativno jednostavno i jeftino jelo za napraviti, a posebnu čar ima i činjenica da možemo odgledati filmski maraton u komadu dok nam netko drugi napravi i dostavi toplu svježu pizzu. Kako god, puno toga ide u korist ovom legendarnom talijanskom jelu.

Prepoznao je to i mladi poduzetnik Josip Tomkić, koji je od nedavno zagrepčanima otvorio vrata svoje vizije kvartovske pizzerije. U centru grada, na križanju Ulice Frane Bulića i Martićeve ulice smjestila se pizzeria Park. Ono što će posjetitelji i prolaznici odmah uočiti je jedinstveno uređenje prostora, naime, velikim prostorom dominira industrijski stil i grafit s cvjetnim motivom.

„Što se interijera tiče tu smo se složili sa arhitektonskim uredom Puls-ar i arhitekticom Mirtom Štimac“ – rekao nam je gospodin Tomkić dok smo se divili uređenju. „Pitali su me kako će se zvati kada sam im rekao Park sve im je bilo jasno“ – dodao je Tomkić.

Ovo osvježenje u odnosu na klasične pizzerije je očito i na meniju, jer osim klasičnih pizza, Park nudi i neke nove kombinacije iz vlastite kuhinje. Sastojci poput datulja, pesto genovesea, listića Grana Padana, krase pizze zanimljivih imena, naime, pizze su dobile imena po zagrebačkim i hrvatskim parkovima, pa tako možete naručiti pizzu Brijuni, Plitvička jezera ili Maksimir.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

„Što se menija tiče, slagali smo ga pažljivo sa našim pizzaiolima i dugo smo razmišljali o imenima, ali smo na kraju došli na ideju da ćemo pratiti priču Parka i tako smo došli do imena za pizze“ – kratko je napomenuo Tomkić.

Proširenje poslovanja i realizaciju projekta omogućeno je ESIF Malim investicijskim zajmom uz potporu HAMAG-BICRO-a. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 467.430,80 kn, dok je ukupan iznos zajma iznosio 369.266,80 kn, čime je opremljena kuhinja, nabavljeni su stolovi i stolice te obrtna sredstva radi proširenja poslovanja na novu lokaciju.

„Informaciju o kreditiranju od strane HAMAG-BICRO-a smo dobili od naših savjetnika, društva Devotio consulting d.o.o., koji su nas uputili upravo na HAMAG-BICRO kao instituciju gdje bi mogli realizirati našu poslovnu ideju kroz kreditiranje uz kamatnu stopu od 1,5%. Tu bi svakako istaknuli kontakt osobu iz HAMAG-BICRO, gospođu Suzanu Hajster, koja je vodila naš predmet i koja je uvijek bila otvorena za savjete i brzu korespondenciju. Svakako bi svim mikro i malim društvima i svim obrtnicima savjetovao kreditiranje uz potporu HAMAG-BICRO-a“ – zaključio je zadovoljni Tomkić.

Sadržaj omogućio HAMAG-BICRO.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije