Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Od 1. kolovoza smanjenje kamatnih stopa na kredite građana

Osim po kreditima u otplati, smanjenje parametra promjenjivosti utjecalo je još od 1. srpnja 2018. godine i na smanjenje visine promjenjivih kamatnih stopa po kreditima u trenutno važećoj ponudi.
26. srpnja 2018. u 12:53 0 komentara 770 prikaza
PBZ
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je u četvrtak da od početka kolovoza snižava kamate po kreditima u otplati, zbog usklađenja s novim vrijednostima referentnih stopa.

Švicarci Slučaj Franak Sad se može krenuti u borbu za ništetnost svih toksičnih kredita

Kako se navodi u priopćenju, po kreditima u otplati od 1. kolovoza 2018. godine primjenjivat će niže kamatne stope za 0,24 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za euro te za 0,09 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za kune. O tom smanjenju i novoj visini mjesečne obveze PBZ će svoje klijente obavijestiti na ugovoreni način.

Igor Nikolov Otac dvije kćeri Supruga ga napustila zbog kredita: 'Rekla je: Više neću biti rob, mislim živjeti'

Osim po kreditima u otplati, smanjenje parametra promjenjivosti utjecalo je još od 1. srpnja 2018. godine i na smanjenje visine promjenjivih kamatnih stopa po kreditima u trenutno važećoj ponudi, ističu iz te banke.

udruga franak Što kolektivna presuda znači za dužnike? Konvertirani krediti opet će na – Vrhovni sud

Također, od 1. srpnja smanjene su i fiksne kamatne stope po PBZ stambenim kreditima - za mlade, do 45 god. Starosti, od 0,11 do 0,31 postotnih bodova, ovisno o valuti kredita, zaključuje se u priopćenju.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.