Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goldman Sachs

Obrat prema kapitalizmu koji mari: 'Pođite kući i ne vraćajte se do 7 sati ujutro'

goldman sachs
Foto: Reuters/PIXSELL
18.06.2015.
u 09:10

Obrat se dogodio nakon smrti 21-godišnjeg pripravnika Mortiz Erharda u Bank of America Marrill Lynch koji je 72 sata neprekidno radio kako bi impresionirao šefove. Pronađen je mrtav u kupaonici pod tušem u unajmljenom londonskome stanu

"Pođite kući prije ponoći i ne vraćajte se do 7 sati ujutro", poručili su iz jedne od najvećih tvrtki s Wall Streeta, banke Goldman Sachs, svojim pripravnicima s objašnjenjem da moraju raditi puno, no ne i strašno puno.

Obrat prema "kapitalizmu koji mari" na Wall Streetu dogodio se nakon smrti 21-godišnjeg pripravnika Erharda Moritza u Bank of America Merrill Lynch koji je 72 sata neprekidno radio kako bi impresionirao šefove. Pronađen je mrtav u kupaonici pod tušem u unajmljenom londonskome stanu. Obdukcija je pokazala da je preminuo od epileptičnog napada koji je prouzročio dugotrajni rad bez odmora.

Kratko nakon njegove smrti direktor Goldman Sachsa Lloyd Blankfein rekao je pripravnicima da ne bi smjeli svu energiju ulagati u posao, piše Guardian.

"Morate biti zanimljivi, imati i druge interese osim struke za koju ste se specijalizirali. Morate biti oni s kojima će drugi ljudi rado htjeti razgovarati."

Nova pravila Goldman Sachs predstavio je prije ljeta kako bi "poboljšali opće radno iskustvo pripravnika", rekao je glasnogovornik. Internisti diljem svijeta obaviješteni su o novim pravilima koja se odnose na radne sate prvoga dana ovog mjeseca.

>> Pogreške bogatih direktora guraju svijet u katastrofu

Komentara 15

DU
Deleted user
09:48 18.06.2015.

Jučer se nacija sprdala nad nepismenošću naših osamnaestgodišnjih maturanata (pismo na Fejsu). S druge strane ova profesionalka ne može korektno ni prepisati članak od 8 rečenica iz stranog tiska...Dakle, nije Marrill već Merrill, i piše se Erharda Moritza, a ne Moritz Erharda. U hrvatskom pravopisu ime se piše prvo (nismo Mađari!), a po padežima se sklanja i ime i prezime (nismo Crnogorci!). Jadno!

QQ
qqqqqqq
09:50 18.06.2015.

Internisti. Hahaha. Kakav prijevod za pripravnika. Pa nije doktor...

DU
Deleted user
09:49 18.06.2015.

poboljšali opće radno iskustvo internista, goldman sachs????? pa proguglajte ako već ništa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije