Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZTN

O cijeni Ininih dionica: Nema uvjeta za pokretanje postupka

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
13.01.2011.
u 14:44

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je odluku o odbacivanju MOL-ove inicijative za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma obveznih mirovinskih fondova o cijeni Inine dionice

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je odluku o odbacivanju MOL-ove inicijative za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma obveznih mirovinskih fondova o cijeni Inine dionice. MOL u svojoj inicijativi navodi da je riječ o kartelnom sporazumu četiriju fondova o kupnji dionica Ine po istoj cijeni u istom razdoblju.

 Odlučeno je da u konkretnom slučaju nema uvjeta za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja. Naime, ZZTN primjenjuje se na pravne i fizičke osobe koje sudjeluju u prometu roba i usluga.

 U smislu propisa o tržišnom natjecanju dionicu se ne može smatrati ni robom ni uslugom. Trgovanje (promet) dionicama odvija se na posebno uređenom tržištu. Riječ je o tržištu kapitala koje je u potpunosti regulirano Zakonom o tržištu kapitala. Za provođenje toga propisa nadležna je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), kaže se u priopćenju AZTN-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

HI
hipnos
14:56 13.01.2011.

Mađaroni se nafurili jer su umislili da samo oni mogu kupovati dionice INE pa tražili pokretanje postupka pri AZTN-u. A istina je bolna zar ne!? Dionice mogu kupovat svi koji imaju love.

SI
sikert
08:01 14.01.2011.

Fondovi bi trebali sada prodati dionice i na njima dobro zaraditi jer će poslije cijena pasti i izgubit će na njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije