Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Novo poskupljenje, eurosuper 95 bit će skuplji za 25 lipa?

Cijena dizela neznatno pada, eurodizel umjesto dosadašnjih 10,33 kune stajat će 10,24 kuna
01. travnja 2012. u 17:44 25 komentara 1 prikaza
gorivo
Foto: Arhivska fotografija

Cijene goriva opet skaču. Prema pisanju Dnevnika.hr najprodavaniji eurosuper 95 skače za 25 lipa, te će nova cijena iznositi 11,29 kuna. Cijena dizela neznatno pada, eurodizel umjesto dosadašnjih 10,33 kune stajat će 10,24 kuna, a plavi dizel umjesto 6,66 kuna 6,62 kune.

Ministarstvo gospodarstva svaki drugi ponedjeljak obračunava i objavljuje najviše maloprodajne cijene pojedinih naftnih derivata koje vrijede idućih 14 dana, a tijekom tog razdoblja naftne kompanije mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo.

 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • lukarak:

  Zato sto ga je jednostavnije iskoristiti. I ne koristi se u gospodarstvu, pa ga treba dodatno oporezovati.

 • dr.who:

  iz krugova bliskih vladi saznajemo da je nova psihološka granica 100 kuna,tako da su do kraja mandata mirni i da ih više niko ništa ne pita do kraja mandata bilo što u svezi korekcije cjena benzina.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  a zašto se trošarine ne izjednače za benzine i dizele? ono, dizel ima kunu manju trošarinu.. a svi koji ga koriste za poslovnu djelatnost si vraćaju pdv... poljoprivrednici imaju plavi.. zašto je benzin skuplji od dizela, a kalorijski je slabiji?!!!