Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedjeljka nova uprava

Novi vlasnik TLM-a podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave B. Lepura

TLM
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.05.2015.
u 16:10

Na skupštini društva Shamis će imenovati novi Nadzorni odbor i upravu, budući da Lepur više ne uživa povjerenje vlasnika, opstruira rad, blokira proizvodnju i društvo iz samo njemu poznatih interesa, kažu, gura u stečaj.

Unatoč pokušajima Branimra Lepura, bivšeg predsjednika uprave šibenskog TLM-a,  da  odgodi sazivanje skupštine društva TLM Aluminium d.d. sazvane za 11. svibnja 2015., ona će se održati budući da je legalno i prema Statutu društva sazvana, priopćili su iz te kompanije, potpisanu od strane Marijana Stričevića, desne ruke  Igora Shamisa, ruskog poduzetnika koji je odnedavno preuzeo TLM.

Na skupštini društva Shamis će imenovati novi Nadzorni odbor i upravu, budući da  Lepur više ne uživa povjerenje vlasnika, opstruira rad, blokira proizvodnju i društvo iz samo njemu poznatih interesa, kažu, gura u stečaj.

- Posljednjih tjedana svjedoci smo neviđene destrukcije stare uprave koja je svaki napor novog vlasnika da uspostavi kontrolu nad društvom i pokrene proizvodni proces svim sredstvima onemogućava. Takvo ponašanje odgađa rješenje u TLM-u, ugrožava radna mjesta i proizvodnju aluminija u Hrvatskoj. Osim brojnih laži o kredibilitetu novog vlasnika koje ekipa Branimira Lepura pokušava plasirati medijima, primili smo dojave zabrinutih radnika da se manipulira imovinom tvrtke, kreira lažna potraživanja unutar tvrtki, a iz TLM Holdinga, jedine tvrtke koju kontrolira novi vlasnik, pod nerazjašnjenim okolnostima je nestala kompletna dokumentacija pa postoji opravdana sumnja da se užurbano „friziraju“ podaci prije preuzimanja kontrole. Zbog ove činjenice podnijeli smo kaznenu prijavu protiv Branimira Lepura - poručuje se u priopćenju.

Dodaje se kako unatoč svim opstrukcijama uprave na odlasku predstavnici vlasnika ulažu napore da se proces predstečajne nagodbe čim prije provede, okončaju pregovori sa svim vjerovnicima, društvo financijski restrukturira i obnovi proizvodnja u Šibeniku. To dokazuje i činjenica da je, unatoč svim poteškoćama, radnicima TLM-TPP-a isplaćena plaća za ožujak, a mnogo truda se ulaže u odnose s novim i starim kupcima. Novi vlasnik, nadalje, realizirao je ugovore o osiguranju potraživanja te povećanju likvidnosti kroz faktoring s renomiranim domaćim i inozemnim faktoring kućama i bankama. Isto tako, s mnogim kupcima otvorene su narudžbe ili su one u završnim fazama pregovora, a radi se o uglavnom velikim kupcima iz Hrvatske i inozemstva.

Nagodbeno vijeće u postupku predstečajne nagodbe nad društvom TLM Aluminium d.d. - industrija aluminijskih proizvoda donijelo je odluku o odgodi ročišta za utvrđivanje tražbina zakazanog za 11. svibnja, a novo ročište održat će se 18. svibnja 2015. godine.

>> 'Uprava TLM-a na odlasku iznosi laži protiv novog vlasnika'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije