Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vidoševićev nasljednik

HGK usvojio statut, novi predsjednik do kraja veljače

Sabina Škrtić nova v.d. predsjednik HGK
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
20.01.2014.
u 14:32

Kao što je i najavljeno novi predsjednik će biti volonter ili profesionalac, s najmanje 15 godina iskustva u gospodarstvu

Na Skupštini Hrvatske gospodarske komore usvojen je statut, pa će za par dana biti upućen kandidacijski poziv na koji se mogu javiti zainteresirani za mjesto predsjednika Komore.

– Nadamo se da ćemo novog predsjednika imati do kraja veljače – rekla je Sabina Škrtić, v.d. predsjednica HGK. Prva ideja bila je da predsjednik Komore bude volonter, no zbog primjedbi skupštinara, predsjednik će biti volonter ili profesionalac.

Kao što je već bilo najavljeno, novi predsjednik mora imati 15 godina iskustva u gospodarstvu, od čega najmanje 10 na vodećim pozicijama, a dodano je da iza njega moraju stajati dobri poslovni rezultati. Zbog bolje uključenosti skupštinara u budući rad Komore, odlučeno je da će oni moći odlučivati o nabavama vrijednim do pet milijuna kuna. Nakon što članovi Skupštine odaberu novog predsjednika, on će kroz javni natječaj izabrati izvršnog direktora. Prema prijašnjim preporukama, direktor bi trebao biti stručan u financijama, jer takvog kadra, nakon provedene analize, nedostaje u Komori. Izvršni direktor morat će imati iza sebe desetogodišnju karijeru, od čega pet godina na vodećoj poziciji.

Prošli tjedan revizorska kuća BDO trebala je završiti tzv. clean start HGK, pa će novi predsjednik pred sobom imati čistu situaciju imovine i obveza. Na Skupštini potkraj prošle godine usuglašena je odluka o ukidanju doprinosa i smanjenju članarina. V.d. predsjednica unajmila je jeftinije predstavništvo HGK u Moskvi, koje bi se uskoro trebalo preseliti u prostorije veleposlanstva, a moguće je da se i nedavno ukinuta predstavništva u susjednim zemljama premjeste u veleposlanstva.     

>> Danas Skupština HGK: Utvrđuju uvjete za čelnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije