Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže Lindström

Nova usluga u nas: Finci nude radnu odjeću u najam

odijelo
VL
09.11.2012.
u 17:00

Glavni cilj: Suradnja s tvrtkama i drugim klijentima kojima je potrebna radna odjeća.

Od vrijednosti ulaganja, koju zasad taje, u finskom Lindströmu, koji uskoro stiže na hrvatsko tržište, kažu kako je puno važnija korist koju nam donose kao jedna od najvećih tekstilnih tvrtki u svijetu – a to su najviši ekološki standardi i inovativni projekt najma radne odjeće te najmanje 20 radnih mjesta do kraja 2013. godine.

Svakodnevno pranje

Prema riječima direktora za Hrvatsku Mislava Barišića, hrvatsko će tržište biti 21. na kojemu Lindström posluje.

U europskim i azijskim zemljama, u kojima su trenutačno prisutni, svakodnevno više od milijun korisnika nosi njihovu radnu odjeću pa je pokretanje poslovanja i u Hrvatskoj logični daljnji strateški cilj, ističe Barišić, uvjeren kako će i u nas brzo postati tržišni lider. Lindström svojim klijentima nudi uslugu najma, koja uključuje svakodnevno pranje upotrebljavane i dostavu čiste radne odjeće. Usluga je vrlo fleksibilna, a klijenti svakodnevno naručuju količinu radne odjeće koja im je potrebna.

– Ovakva vrsta usluge uglavnom je nepoznata domaćim poslovnim korisnicima, a njene prednosti su brojne, pogotovo zbog ušteda koje tvrtke mogu ostvariti – kaže Barišić. Zaštitna odijela, naime, ostaju u vlasništvu Lindströma, a korisnik plaća samo uslugu najma, što je model koji su prepoznale brojne tvrtke diljem svijeta.

Tako će, nada se Barišić, biti i s prvim servisnim centrom za najam visokokvalitetne radne odjeće za poslovne klijente u blizini Zagreba. Nakon što se posao i klijenti uhodaju, u planu je i otvaranje servisa u drugim gradovima gdje bi to bilo isplativo, kao što se sada događa i s bugarskim tržištem, na koje su ušli prije dvije godine.

Štede vodu, struju...

Ovisno o usluzi, njihova odjeća tako, dodaje Barišić, štiti proizvod od radnika ili radnika od proizvoda i pridonosi imidžu kompanije. A vjerovali ili ne, industrijsko pranje radne odjeće štedi i 50 posto struje, 73 posto vode te 83 posto deterdženata i ostalih kemikalija nego što ih se potroši pri pranju radnih odijela svakog zaposlenika kod kuće, otkriva on.

Na upit je li u Hrvatskoj moguća i proizvodnja njihovih odijela, odgovara tek kako kao tržišni lider u segmentu tekstilnih usluga stalno prate prilike na globalnom tržištu, a s njima i perspektivne povoljne partnere.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
dobravečerhr
18:17 09.11.2012.

Odlična i inovativna poslovna inicijativa. Ali treba znati da će ova nizozemska firma zabiti zadnji čavao u lijes hr tekstilne i kožarske industrije koja proizvodi htz opremu i koja je do sada kako tako odoljevala češkoj, slovačkoj i kineskoj konkurenciji...

M3
Miške 3
18:47 09.11.2012.

Sve možeš dobiti u najam i leasing. Kada će početi davati žene u najam ? Izabereš lijepu gospođu, živiš sa njome na određeni rok, platiš najam. Ako je sve u redu , ugovor bi se mogao produljiti. Više je muškaraca od žena u RH. Nešto kao "Damen Wahl".

MB
Marlon Brando
07:40 10.11.2012.

Ak oni misle da budu kod nas nekaj zaradili,tu su se grdno prevarili. Onaj ko će posuditi tu obleku ( a to će ga koštati vjerovatno nekih 20% cijene ) ili ju neće nikada vratiti ili će ju vratiti toliko oštećenu da će biti neupotrebljiva. Ukoliko budu utužili ljude za to,doćekače ih brzina i efikasnost našeg sudskog aparata. E moji dečki iz Lindstroma ,ne poznate vi naš narod :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije