Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija od 80 mil. kn

Nova tvornica Sarajevskog kiseljaka i nova voda – Sara

Fortenova grupa
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
22.01.2020.
u 11:13

Peruško: Fortenova s novom investicijom ostavlja turbulentno razdoblje iza sebe

Sarajevski kiseljak, tvrtka u sastavu Fortenova grupe, jučer je u pogon pustila proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna konvertibilnih maraka (približno 80 milijuna kuna).

Lideri na tržištu

Gradnjom nove tvornice na površini od 30.000 četvornih metara znatno je povećan proizvodni i skladišni prostor Sarajevskog kiseljaka, vodećeg bosansko-hercegovačkog proizvođača mineralnih voda i gaziranih sokova, a proširenje kapaciteta i suvremena tehnologija omogućit će podizanje godišnjih proizvodnih količina te daljnje jačanje tržišnih pozicija.

– Ova strateška investicija početak je novoga razdoblja za Sarajevski kiseljak i predstavlja veliki iskorak u strateškom pozicioniranju kompanije na tržištu – kazao je direktor Sarajevskog kiseljaka Davor Čičić, istaknuvši kako su dosadašnjim postrojenjima lani proizveli više od 120 milijuna litara vode i osvježavajućih bezalkoholnih pića. Brendovi Sarajevskog kiseljaka i Jamnice već sad dominiraju tržištem flaširane vode u BiH i prvi su izbor potrošača u tom segmentu na tržištu, napomenuo je. S novim tehnološkim iskorakom i povećanjem kapaciteta u novoj tvornici dodatno će osnažiti lidersku poziciju u BiH, te osigurati polugu za značajnije širenje na nova tržišta.

– U novoj tvornici trenutno radi 30 radnika, a s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta taj broj će rasti – rekao je Čičić. Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona ustvrdio je pak kako je vlada u skladu s mogućnostima uvijek spremna podržati projekte koji predstavljaju osnovu za dalji ekonomski razvoj kantona.

Prekretnica u poslovanju

Tvornica u Kreševu prva je velika proizvodna investicija u Fortenova grupi unatrag nekoliko godina, čijoj je implementaciji krovna kompanija Grupe, s Jamnicom, dala značajnu podršku.

– Na simboličkoj razini ova tvornica doista predstavlja prekretnicu u našem poslovanju, jer je riječ o prvoj proizvodnoj investiciji Fortenova grupe s kojom, vjerujem, u potpunosti iza sebe ostavljamo turbulentno razdoblje kroz koje smo prolazili – kazao je Fabris Peruško, član upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, ističući kako se greenfield ulaganje poklopilo s drugom godišnjicom njegova vođenja te velike kompanije.

– S novim proizvodima koji će izlaziti iz pogona, tvornica predstavlja i razvojni iskorak, a upravo je to ključna strateška odrednica Fortenova grupe – dodao je, uvjeren kako je Sarajevskom kiseljaku dugoročno osiguran stabilan rast i razvoj te da će i novi proizvodi koji će uskoro izaći iz novih pogona jednako osvojiti potrošače.

Na tržište će se, naime, uskoro plasirati negazirana prirodna mineralna voda Sara, a planirana je i proizvodnja aromatiziranih voda i sokova.

Komentara 1

Avatar southman
southman
12:38 22.01.2020.

Prije par dana pametnjakovići pišu da Fortenova definitivno propada. PPD je sigurno kupio 6,5% udjela u grupi koja propada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije