Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici bez posla

Nezaposlenost u eurozoni dosegla 10 posto

euri
Foto: Arhiva VL
1/2
29.01.2010.
u 12:22

U studenom je nezaposlenost iznosila 9,9 posto pa je ovakav rasplet događaja bio i očekivan. U eurozoni je, prema Eurostatovim podacima, trenutačno nezaposleno oko 15,8 milijuna radnika.

Nezaposlenost u 16 država eurozone dosegla je u prosincu deset posto, što je najviši postotak od uvođenja zajedničke valute 1999. godine, objavio je Eurostat.

U studenom je nezaposlenost iznosila 9,9 posto pa je ovakav rasplet događaja bio i očekivan. U eurozoni je, prema Eurostatovim podacima, trenutačno nezaposleno oko 15,8 milijuna radnika.

U svih 27 država članica Europske unije 23 milijuna ljudi nema posao. Najveću stopu nezaposlenosti u EU ima Latvija (22,8 posto), a u eurozoni nezahvalno prvo mjesto drži Španjolska sa 19,5 posto nezaposlenih. 

Najmanje je nezaposlenih u Nizozemskoj (4 posto), a odmah iza nje je Austrija sa 5,4 posto nezaposlenih.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
15:13 29.01.2010.

Gdje smo mi (RH - 5 toj brzini unazad) ... a gdje su oni ...... i skim mi se uopće družimo ............. . pogledajte na google-u ... . Unveiled: China\'s 245mph train service is the world\'s fastest... and it was completed in just FOUR years

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije