Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Startup Island

'Neuspjeh može biti i novi pokretač'

Damir Sabol
Petar Glebov/PIXSELL
11.04.2013.
u 11:54

Zagrebački inkubator poduzetništva organizirat će na Hvaru konferenciju Startup Island u suradnji sa 15 partnera iz regije

ZIP-ovci, suosnivači Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, odlučili su organizirati regionalnu konferenciju pod nazivom Startup Island. Cilj je okupljanje ‘middle-stage’ projekata, odnosno onih startupova koji već nekoliko godina rade i uspješni su na globalnom tržištu. Iz ‘uže’ regije u radu konferencije sudjelovat će suosnivači Farmerona, ShoutEma, Zemantea, Nordeusa.

Budući da ekosustav ne čine samo pokretači kompanija, ZIP će okupiti i investitore, analitičare, medije i sve druge koji djeluju u ‘starom’ EU, Velikoj Britaniji i SAD-u, a koji su aktivno povezani, investiraju i surađuju s globalnim projektima. Mjesto okupljanja je Hvar od 13. do 16. lipnja, a očekuje se 200-tinjak sudionika. Osim klasičnih predavanja, Startup Island temeljit će se na radionicama i interakciji svih sudionika.

Startupi u posljednje vrijeme bujaju i iznimno su popularni, a ono što ZIP razlikuje od ostalih jest da pruža konkretnu pomoć startupovima koji su ‘unutra’, kazao je suosnivač Damir Sabol, pritom najavivši dodjeljivanje takozvanih lead mentora koji će poput trenera poticati timove na što brži razvoj. Saša Cvetojević, suosnivač ZIP-a, najavio je još jednu aktivnost ZIP-a, obilježavanje 13. listopada kao Međunarodnog dana neuspjeha. – Neuspjeh može biti i novi pokretač, a ne negativna činjenica – istaknuo je Cvetojević.

>>Poslovno-tehnološki WinDays13 u Umagu od 22. do 25. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije