Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo izvješće

Neto dobit HT-a porasla gotovo 12 posto, prihodi blago pali

HT
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
26.04.2018.
u 10:11

Porastu profitabilnosti doprinosi i Crnogorski Telekom koji je ostvario EBITDA u iznosu od 50 milijuna kuna i veća je za 5 milijuna kuna od EBITDA-e ostvarene u prvom kvartalu 2017. godine

Hrvatski Telekom (HT) ostvario je u prvom ovogodišnjem kvartalu neto dobit od 166 milijuna kuna, što je za 11,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su prihodi pali za 1,1 posto, na 1,8 milijardi kuna, objavila je u petak ta telekomunikacijska kompanija.

Crnogorski Telekom pridonio je s 3 milijuna kuna većim ostvarenjem neto dobiti nego u prvom kvartalu 2017. Bez učinka Crnogorskog Telekoma, ostvarena neto dobit HT Grupe u Hrvatskoj iznosi 160 milijuna kuna i veća je za 10,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u izvješću.

Ukupni konsolidirani prihodi u prva tri mjeseca 2018. ostvareni su u iznosu od 1,798 milijardi kuna, što je za 1,1 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

EBITDA prije jednokratnih stavki u prvom kvartalu povećana je za 11 milijuna kuna, odnosno 1,6 posto, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, na 684 milijuna kuna. EBITDA marža iznosi 38,1 posto te je povećana za 1 postotni poen.

Porastu profitabilnosti doprinosi i Crnogorski Telekom koji je ostvario EBITDA u iznosu od 50 milijuna kuna i veća je za 5 milijuna kuna od EBITDA-e ostvarene u prvom kvartalu 2017. godine.

Bez učinka Crnogorskog Telekoma, HT Grupa u Hrvatskoj ostvarila je za 0,9 posto veću EBITDA u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, u iznosu od 634 milijuna kuna i EBITDA maržom od 38,3 posto.

Realizacija kapitalnih ulaganja povećana je za 21 posto u odnosu na prvi kvartal 2017., na 442 milijuna kuna, uključujući doprinos Crnogorskog Telekoma. Bez učinka Crnogorskog Telekoma, kapitalna ulaganja HT Grupe u Hrvatskoj povećana su za 13,8 posto, na 392 milijuna kuna.

„Hrvatski Telekom je u prvom kvartalu 2018. godine nastavio s povećanjem ključnih financijskih pokazatelja. Bilježimo povećanje EBITDA-e, neto dobiti i kapitalnih ulaganja s kojima nastavljamo i dalje. Fokus je na investicijama u infrastrukturu čime stvaramo temelje za uvođenje 5G tehnologije”, istaknuo je u izvješću predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije