Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nakon tri godine HGspot opet posluje pozitivno

Promet HGspota premašio je u rujnu dva milijuna kuna. Dugovi su na razini od oko 140 milijuna kuna, a 34 milijuna odnosi na komercijalne zapise koji će se refinancirati.
15. rujna 2010. u 13:25 3 komentara 60 prikaza
Hrvoje Prpić
Foto: Goran Stanzl

HGspot bilježi sve bolje podatke poslovanja pa je tako u lipnju nakon dvije i pol godine imao prvi dan u plusu, a u ovom mjesecu postignut je rekordan promet u ovoj godini. A s obzirom na to da trendovi bilježe najveće promete krajem godine, očekivanja su da će promet rasti i iznad rujanska dva milijuna kuna. Tako je,  od kada je Hrvoje Prpić preuzeo mjesto savjetnika tvrtke krajem prošle godine i uveo potpuno nov način poslovanja, kao što je osobni savjetnik za svakog kupca i tzv. showroom gdje se mogu pogledati najneobičniji gadgeti, HGspot  nakon tri godine počeo poslovati pozitivno.

– U lipnju ove godine HGspot je nakon 2,5 godine završio dan u plusu nakon čega smo znali da je to početak povratka u vrh maloprodajnih trgovina informatičke opreme – rekao je Prpić na susretu s novinarima.

Zbog izuzetno dobra poslovanja nadaju se pozitivnoj EBITDA-i  u rujnu, odnosno dobiti koja uključuje porez i kamate. Za takvo što je potrebno imati dnevno promet od 330 tisuća kuna, objasnio je Prpić, a prosjek u ovom mjesecu bio je promet od 360 tisuća. Trenutačni dug tvrtke je oko 140 milijuna kuna, u što treba uračunati i 10 milijuna kuna kamata na godinu. Oko 34 milijuna kuna je dug po komercijalnim zapisima, a trenutačno se pregovara s dosadašnjim ulagačima u taj vrijednosni papir zbog refinanciranja.

HGspot puno radi  edukaciji prodajnog osoblja, a ovisno o učinku, izračunavaju se plaće. Pa tako se zapravo plaća kreće od oko dvije i pol tisuće do sedam tisuća kuna za osobu u prodaji. Ukupno je zaposleno oko 90 osoba u tvrtki, od čega 65 u prodaji, a trenutačno imaju 16 prodajnih mjesta u zemlji.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar Časna seka
  Časna seka:

  Pevec nije ni bio za izaći izvan svog sela, kamoli da je za direktora firme.

 • dimitrijet:

  U tome je sva mudrost - postovati kupca jer se od kupca zivi. U doba kad su se HG-ovi prodavaci razbahatili i rastjerali kupce HG je poceo propadati. Isto kao i sa Pevecom. Pevec je propao ne zbog ovakvog ili ... prikaži još! onakvog poslovanja nego zbog odnosa prema kupcu. Nema kupaca, nema prometa, nema ni zarade pa da imas ne znam kakvu robu. Prpicu je to ocito jasno i zato ce se HG Spot vjerojatno izvuci.

 • Bugrer:

  HG Spot ne bi ni bio u problemima da su ostavili Prpića da radi svoj posao. Umjesto toga, zamjenili su ga nesposobnom babom koja je počela frižidere prodavati. Da mi je znati čija je to ideja bila...