Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

Nakon najave otkaza HT-ovci će prosvjedovati 19. siječnja

ht sindikat (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
10.01.2012.
u 11:04

Sindikalci tvrde da u HT-u nema viška radnika i da HT ne ukida poslove na kojima je proglašen tehnološki višak nego za njih angažira vanjske kooperante

Zbog najave HT-a da će 450 radnika biti proglašeno tehnološkim viškom, a za još 234 neće biti produljen ugovor na određeno vrijeme, sindikati HT-a najavili su prosvjede i štrajkove.

Radnici će prosvjedovati pred sjedištem HT-a u Savskoj ulici najvjerojatnije 19. siječnja, najavio je Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija, ali i pred njemačkim veleposlanstvom.

Sindikalci tvrde da u HT-u nema viška radnika i da HT ne ukida poslove na kojima je proglašen tehnološki višak nego za njih angažira vanjske kooperante. Ističu i da se za različite poslove angažira čak 1102 studenta te da su prošle godine radnici imali ukupno 112 tisuća prekovremenih sati.

Novom valu otkaza uzrok je pohlepa, smatraju sindikalci, jer HT mora vlasnicima isporučiti veći profit, a prošle je godine iznosio dvije milijarde kuna.

– Viskoprofitabilna kompanija izručit će državi na skrb 684 radnika. To bi trebao biti upozoravajući signal Vladi u čijem GSV-u sjedi i Mudrinićem – upozorio je Krešimir Sever.

Komentara 66

AU
autoritet
11:12 10.01.2012.

Pa je li Mudrinić išta uradio osim što je otpustio tisuće ljudi?! I cijelo to vrijeme pametuje drugima kako ljude treba zapošljavati...

LE
lebar
11:15 10.01.2012.

ne zivite u koreji da prosvjedujete protiv interesa vlasnika..,sav visak na burzu rada ili cuvat ovce

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:12 10.01.2012.

Iako otkazi nisu nikako dobra stvar, na njemačkom principu se vidi da je bolje otpustiti 20% ljudi kroz 2-3 godine nego hrvatski zadržati sve radnika pa tvrtka ode u stečaj i tada su svi radnici bez posla i plaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije