Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužnička kriza

Nakon jednokratnog povećanja, tečaj eura ponovo pao

euro
VL FOTO
27.06.2010.
u 11:10

Nakon kratkoročnog rasta u ponedjeljak na 1,2490 dolara, euro je prošli tjedan prema dolaru oslabio za 0,13 posto, na 1,2370 dolara, dok je u odnosu na japanski jen cijena eura pala za 1,73 posto, na 110,40 jena.

Prošli je tjedan tečaj eura, nakon kratkoročnog rasta u ponedjeljak na 1,2490 dolara, ponovo izgubio na vrijednosti. Dužnička kriza s kojom se bori Stari kontinent konstantno radi pritisak na tečaj zajedničke valute, pa je euro prema dolaru oslabio za 0,13 posto, na 1,2370 dolara, dok je u odnosu na japanski jen cijena eura pala za 1,73 posto, na 110,40 jena. 

Zbog situacije na europskim tržištima, troškovi osiguranja naplate dugovanja po grčkim državnim obveznicama prošli su tjedan dosegnuli novi rekord. Revizija procjene rasta američkog gospodarstva u prva tri mjeseca 2010. sa tri posto na 2,7 posto dodatno je umanjila interes ulagača za rizičnom imovinom, što je ojačalo dolar i jen, koji se smatraju sigurnijima od eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije