Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nakon 14 mjeseci ponovo snažni rast kineskog izvoza

Kineski izvoz narastao je 17,7 posto, a značajni rast zabilježio je i kineski uvoz. Tako Kina postaje motorom globalnog oporavka. Robusran rast iznenadio je ekonomiste
10. siječnja 2010. u 12:48 2 komentara 5 prikaza
kina, auti
Foto: Reuters

Kineski izvoz po prvi put je narastao nakon četrnaest mjeseci i to za 17,7 posto u odnosu na godinu ranije. Značajni rast zabilježio je i kineski uvoz te tako Kina postaje motorom koji bi trebao povući globalni ekonomski oporavak.

Iako ekonomisti pretežito nisu očekivali takvo novo bujanje kineske gospodarske aktivnosti valja napomenuti da se novi visoki rast može statistički pripisati i velikim padovima iz usporedivog razdoblja od kraja 2008. godine kad je krenula kreditna kriza.

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • H.S.S.-Seljacka Buna:

    Bravo Kina ! Braco Hrvati precjednik H.S.S.-a. Zlatko Tomcic je bio prenio dobru volju Kine Hrvatskom Gospodarstvu ali nije bilo dobre volje dase pokrene gospodarska suradnja sa Kinom jer Hrvatsko gospodarstvo nije u stanju konkurirati na Kineskom trzistu a pitajmo ... prikaži još!tu a pitajmo se zasto ?!. Sada samo mozemo sami priznati da na takav nacin koji Hrvatsko gospodarstvo vodi Hrvatsku nikad necemo nista postici . Hrvatski narod isto tako nije dao puni mandat H.S.S.-u. koji se trudi da sprovede Hrvatsku reformu dokraja koju je zapoceo Dr.Stjepan Radic sa 99% Hrvatskog naroda jer taj Hrvatski narod vjerovao i bio siguran u Dr.Stjepana Radica a pitajmo se onda zsto mi tu onda isprobavamo sve one koji su nas varali od uvjek iza bivse Jugoslavije a i tako danas . Ugledajmo se u Dr.Stjepana Radica kako je zapoceo od nicega i dokazao dase sa dobrom voljom sve moze napraviti a tu nam sada isto tako mogu biti primjer danasnja Kina koja je isto tako zapocela od nista i uspjela je samo zato jer Kinezi imaju dobru volju da uzdignu Kinu na vrh Svijeta i da netrebaju biti tudje sluge nego primjer dobre volje za opstanak. Promislimo dobro i odlucimo jednom krenuti u bolju buducnost sa svojom snagom koju posjedujemo a ne srljati u EU gdje ce Hrvatsko gospodarstvo morati dati sve drugima samo dabi Hrvatska mogla uci u EU . Strani kapital ce preuzeti Hrvatsko gospodarstvo a Hrvatsko gospodarstvo ce nestati a to znaci da Hrvatskog Seljaka vise nece biti na Hrvatskim njivama jer ih vise nece moci obradjivati jer budu ostali izolirani na Hrvatskom trzistu a i u stranom trzistu. Hrvatska nada je samo u doktrini Dr.Stjepana Radica u H.S.S.-u.. Vjera u Boga i Seljacka Sloga !!!

  • Ugo Kajvez:

    H.S.S.-Seljacka Buna . nisi naglasnio da kinezi ne dozvoljavaju strancima pistup njihovim bankama preko kojih podržavaju svoje gospodarstvo .... za razliku od naših koj su izveli prvorazrednu veleizdaju prodajom (predajom) hrvatskog bankarskog sektora strancima ...