Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Najpoželjniji poslodavci dm-drogerie markt, Müller i Lidl

Većina zaposlenih ispitanika, njih 48%, često razmišlja i o promjeni poslodavca, od kojih najčešće skupina starija od 44 godine (također 48%)
22. svibnja 2019. u 16:18 3 komentara 179 prikaza
Pula: Brojni građani došli na otvorenje prve Mullerove trgovine
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Privatne tvrtke u stranom vlasništvu najpoželjniji su poslodavci, pokazalo je istraživanje kojega je na gotovo 20 tisuća ispitanika tijekom 2018. i 2019. proveo portal MojPosao. Najviše anketiranih, njih 32%, želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.

Stadionska diplomacija Obećali su nam sagraditi stadione, ali evo što Kineze zapravo zanima

U hrvatskoj instituciji radilo bi njih 19%, u stranoj 16, dok bi 14% ispitanika izabralo državnu tvrtku. Bez obzira na spol, najviše bi ispitanika radilo u privatnoj tvrtki u pretežno stranom vlasništvu (35% muškaraca i 31% žena). Ispitanici iz najmlađe dobne skupine (do 32 godine) prvenstveno bi željeli raditi u privatnoj tvrtki u pretežno stranom vlasništvu (33%), jednako kao i ispitanici u dobi od 33 do 43 godine (35%) te stariji od 44 godine (28%). Ispitanici stariji od 44 godine u većoj bi pak mjeri radili u domaćim i stranim institucijama te u tvrtkama u pretežno hrvatskom državnom vlasništvu.

Većina zaposlenih ispitanika, njih 48%, često razmišlja i o promjeni poslodavca, od kojih najčešće skupina starija od 44 godine (također 48%). Čak 62% anketiranih, od kojih dvije trećine mlađih, sklono je razmišljati o preseljenju u drugu državu – 71% muškaraca i 58% žena. Prvi odabir je Njemačka (23%), potom Austrija (16%), Švicarska (11%) te Velika Britanija (10%).

Rezultati su, tvrde s portala MojPosao, dobiveni na temelju dodatne obrade podataka iz istraživanja “Poslodavac prvog izbora”, gdje su ispitanici na prva tri mjesta ljestvice izdvojili privatne tvrtke u njemačkom vlasništvu – dm-drogerie markt, Müller i Lidl.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • samoborka:

    Vauu,sve domaci poslodavci. "Domaci", naravno. Toliko o tome koliko su stranci losi,a domaci ideal.

  • ujko123:

    muller sigurno nije dobra tvrtka...pitajte onog tko radi tam... ovo je placen oglas...