Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA ZSE-A

Najbolja dionica godine opet je Valamar Adria Holding

Ivana Gažić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.12.2013.
u 14:23

Među nagrađenima i dionice HT-a, Atlanske plovidbe i Leda

Najbolja dionica godine na Zagrebačkoj burzi je dionica Valamar Adria Holdinga, odlučeno je javnim glasanjem putem on line ankete na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Nagradu je na svečanoj dodjeli primio Georg Eltz Vukovarski, predsjednik uprave Valamara iskazavši zadovoljstvo što je ta dionica najbolja već drugu godinu za redom.

- U turističkom sektoru Valamar nije samo najveći igrač već je tvrtka koja postavlja standardne izvrsnosti kroz transparentnost korporativnog upravljanja, promišljena ulaganja u turističke proizvode, učinkovite sustave upravljanja i ulaganja u zaposlenike, što, uz izrazito snažnu bilancu, dioničarima donosi vrijednost koja se može mjeriti pet puta većim rastom vrijednosti dionice od njene najniže razine u 2009. godini, rekao je Eltz.

U kategoriji dionice s najvećim prometom, nagrada je očekivano pripala Hrvatskom telekomu. Preuzevši nagradu Erika Kašpar, operativna direktorica Sektora za korporativne komunikacije i odnose s investitorima, rekla je kako je učešće HT-ove dionice u ukupnom prometu posljednjih mjeseci oko 20 posto. Iako je promet HT-ovom dionicom usporen i ove godine, ipak je to usporavanje bilo manje nego godinu prije, rekla je Kašpar.

Najveći porast cijene imala je dionica Atlantske plovidbe, a nagradu je preuzeo član uprave Duško Vladović Relja. Ledo je imao najveći porast prometa od čak 217 posto, napomenuo je preuzevši nagradu predsjednik uprave Leda Tomislav Kitonić. Nagradu za člana godine podijelila su dva društva – Interkapital vrijednosni papiri i Erste Steiermärkische banka. Nagradu za doprinos edukaciji o tržištu kapitala pripala je Financijskom klubu Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, a nagrada za doprinos razvoju tržišta profesoru Silviju Orsagu, koji je u razvoj tržišta uključen od samih početaka.

Ivana Gažić, predsjednica uprave burze istaknula je kako je ova godina obilježila odljev društava s burze, njih čak 19, neki zbog stečaja, a neki zbog takve odluke Skupštine. Čak 44 društva izlistana na burzi nalaze se u procesu predstečajne nagodbe. A privatizacije, koje bi oživjele tržište, izostale su i ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije