Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje kompanije

NAJ po ukupnim prihodima: U Konzumu 700.000 kupaca dnevno

'18.08.2011.,  Sesvete -  U Sesvetama je otvorena 48. po redu Super Konzum prodavaonica. Super Konzum otvorili su Ante Todoric, Agrokorov izvrsni potpredsjednik Poslovne grupe Maloprodaje i Jure Rados
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
02.10.2012.
u 20:53

Najveći nacionalni trgovački lanac lani je otvorio tisućitu prodavaonicu u regiji,

Najveći nacionalni trgovački lanac Konzum i dalje drži lidersku poziciju na hrvatskom maloprodajnom tržištu. Ukupni prihodi Konzuma u prošloj godini porasli su na 13,35 milijardi kuna, u usporedbi sa 12,71 milijardom u 2010., pri čemu su prihodi od prodaje iznosili 12,17 milijardi kuna, a rast prihoda nastavljen je i u ovoj godini. U prvih šest mjeseci ukupni su poslovni prihodi, naime, dosegnuli 6,35 milijardi kuna, što je 3,4 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a ostvarena neto dobit od 36,3 milijuna kuna porast je od 18,4 posto.

Omjer udjela Konzumove maloprodaje i veleprodaje nepromijenjen je – 73:27 posto, a iako je i ova poslovna godina izuzetno teška i izazovna u borbi s konkurencijom, ostvareni su, tvrde, planirani ciljevi poslovanja.

Predsjednik uprave Darko Knez kaže kako je najveći trgovački lanac u državi, koji ima više od 700 prodajnih mjesta i 21 VELPRO veleprodajni centar, tijekom prvog polugodišta povećao prodajne površine za 4431 četvorni metar kroz otvorenja novih prodavaonica: Super Konzum u Delnicama, novi Maxi u Mlinima, sedam prodavaonica malog formata te dva veleprodajna VELPRO centra u Vinkovcima i Bujama. Kontinuirano se radi na optimizaciji poslovnih procesa, racionalizaciji troškova, razvoju informatičke podrške, edukaciji zaposlenih i povećanju cjelokupne efikasnosti poslovanja – objašnjava, ističući kako do kraja godine planiraju otvorenja triju novih Super Konzum prodavaonica, preuređenja postojećih prodavaonica te daljnji razvoj projekta K benz – Konzumovih samonaplatnih benzinskih postaja.

Također se, dodaje, očekuje ostvarenje planiranih poslovnih rezultata kroz daljnje investiranje u prodajne kapacitete, tržišnu konkurentnost, uštede i stvaranje nove vrijednosti za njihove kupce, kojih je u prosjeku čak 700.000 dnevno.

Konzum je lani otvorio logističko-distribucijski centar u Dugopolju, najveći i najmoderniji centar u regiji s više od 50.000 kvadrata te Super Konzum prodavaonicu u Sesvetama, jubilarnu 1000. prodavaonicu u regiji. U ovoj je godini pak, među ostalim, uz Konzum Benz samonaplatnu postaju pokrenuta MultiPlus mobile prepaid tarifa, koja se nastavlja na Konzumov MultiPlusCard – prvi koalicijski program nagrađivanja vjernosti s više od 1,2 milijuna korisnika.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:52 02.10.2012.

Konzum najbolji, živio ti meni još 1000 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije