Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna imovina

Na oglase potrošili 36 mil. kuna koje bi dobro došle Borovu

Goran Marić
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.05.2017.
u 12:04

Vojarne imaju neriješene imovinskopravne odnose. U Zagrebu su ilegalno useljena 1404 stana i 240 poslovnih prostora

Gostujući na Visokoj školi financija i prava Effectus ministar državne imovine Goran Marić ponovio je jučer kako je potrebno staviti mrtvu imovinu što prije u funkciju, napominjući kako je najvrednija ona koja se odnosi na vojarne. No upravo ta imovina ima najveći broj neriješenih imovinskopravnih pitanja.

– Nadam se da ćemo kroz dvije godine dio njih staviti u funkciju – rekao je Goran Marić.

Među vrednijima je, primjerice, vojarna Šepurine kod Zadra koja je potpuno devastirana. Do kraja ljeta najavio je izmjenu Zakona o turističkom zemljištu, ali i brzo stavljanje u funkciju zemljišta tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku. U red treba dovesti i ilegalno useljene stanove u gradovima. U Zagrebu su takva 1404 stana i 240 poslovnih prostora.

– Osobe useljene u te stanove ili poslovne prostore nemaju ugovor niti plaćaju – rekao je ministar Marić.

Velik su problem i trgovačka društva u kojima država ima udjel, a za koje se godinama nije radio uvid u njihove bilance. Sada se i to proučava, rekao je Marić, kao i svi dodatni troškovi. Tako je, primjerice, u jednom društvu u jednoj godini na oglašavanje otišlo 36 milijuna kuna, novac koji se, primjerice, mogao prebaciti na Borovo.

    

Komentara 1

RI
rikavac
14:18 24.05.2017.

Gorane koje dozvolio useljavanje u te stanove bez ugovora i bez placanja? Da to nisu mozda glasaci HDZ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije