Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nudili i Oreškovićevoj Vladi

HNS ponovno predlaže novi prijedlog upravljanja državnom imovinom

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
15.03.2017.
u 12:28

- Glavna politička poruka zakona je da ne želimo biti destruktivna oporba i samo kritizirati - kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Saborski Klub zastupnika HNS-a i HSU-a ponovno će u saborsku proceduru uputiti izmjene zakona o upravljanju državnom imovinom koje su predlagali i u vrijeme vlade Tihomira Oreškovića

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kaže da se imovinom ne upravlja na efikasan i učinkovit način, pa vjeruje da imovinu treba prepustiti lokalnoj i regionalnoj samoupravi kako bi na jedan pametan, učinkovit i jasniji način mogli doći do efikasnijeg upravljanja državom imovinom. - Glavna politička poruka zakona je da ne želimo biti destruktivna oporba i samo kritizirati nego nakon ukazanih nedostataka i načina upravljanja ove Titanik vlade dati konstruktivne prijedloge da neke svoje probleme pokušaju riješiti. Zato krenimo u decentralizaciju pa ako ne inicijativom Vlade onda inicijativom HNS-a. Pokušali su to učiniti u Oreškovićevoj vladi, ali onu su bili dosta zbunjeni i neučinkoviti, a sada se nadamo da postoji atmosfera u ovoj vladi, da nemaju egotrip, da neće biti što je opozicija predložila jedan pametni zakon nego da ćemo ga zajedno raspraviti i pomoći lokalnoj i regionalnoj samoupravi – očekuje Vrdoljak.

Predsjednik Kluba Milorad Batinić tvrdi da je cilj izmjena zakona učinkovitije upravljanje državnom imovinom, identifikacija one imovine koja nije u funkciji i s kojom se ne raspolaže, a radi se, dodaje, o imovini koja stoji 15-20 godina neupotrebljiva i propada. - Propisani su detalji darovanja jedinicama lokalne samouprave, načini darovanja, predviđena je i prodaja imovine s razlikom na postojeći zakon da bi se 40 posto sredstava imovine koja nije u funkciji i koja nije u strateškom fokusu države, da 40 posto sredstava ide u Državni proračun u Fond za izravnanje za decentralizaciju i izravnanje svih krajeva RH – kaže Batinić.

Vrdoljak dodaje kako od vladajućih očekuje da dokažu svoja ranija obećanja da će se "mudri prijedlozi oporbe staviti na dnevni red, a ne bacati se na začelje da nikad ne dođu na raspravu". - 'Ajmo vidjeti je li to jedna od reformi koja može zaživjeti u Saboru – poručio je Vrdoljak. 

>>HDZ i Most se ponašaju poput razmažene dječice

>>O Deklaraciji SDP-a oglasio se i Ivan Vrdoljak

Komentara 7

Avatar mofo
mofo
13:30 15.03.2017.

Još jedan dan, još jedan članak o drugu 3%...

BI
Binga01
13:58 15.03.2017.

Kako je moguće da takav stručnjak nije u stanju izvuči svoju stranku iz duga, a docira sve i svakoga?

MV
Mijat vrdoljak
13:28 15.03.2017.

Inicijativa hvale vrijedna, ali postavlja se pitanje zašto to nije napravljeno u vrijems vladavine kukrikavaca ako je to dobro i za taj propust netko treba odgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije