Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajmovi

Na Beo Wine Fairu u Beogradu nagrađeno 28 hrvatskih vina

\'vino crveno casa grozdje\'
28.02.2011.
u 15:02

Sajam Beo Wine pokazao se dobrom odlukom za nastup i prezentaciju naših vinara što dokazuju ne samo nagrade nego i veliki interes za hrvatskim vinima - rekao je Rajko Ružička iz HGK

Na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića Beo Wine Fair 2011, koji danas završava u Beogradu, od stotinu ocjenjivanih vina nagrađeno je čak 28 hrvatskih. Šampion natjecanja su vina Kalazić s tramincem, a velik uspjeh postigli su i slavonski vinari iz Kutjeva, Feravina i Galića osvojivši sedam velikih zlatnih medalja za graševine i frankovku, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore.

– Sajam Beo Wine pokazao se dobrom odlukom za nastup i prezentaciju naših vinara što dokazuju ne samo nagrade nego i veliki interes za hrvatskim vinima – rekao je Rajko Ružička, pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

– Kako dio naših vinara ima svoje distributere u Beogradu, nastup na ovom sajmu prilika je za njihovu dodatnu promociju – dodao je Ružička istaknuvši kako su tvrtke iskazale svoje zadovoljstvo i poslovnim kontaktima i distributerima koji još nisu imali priliku upoznati visoku kvalitetu hrvatskih vina.

U organizaciji HGK te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 12 tvrtki iz područja proizvodnje vina te jedna udruga predstavljali su se na Beo Wine fairu 2011. Na zajedničkom štandu površine sto četvornih metara izlagale su tvrtke, odnosno proizvođači vina: Agrokor – vina; Badel 1862; Dubrovački podrumi; Feravino; Galić; Krauthaker; Kronos; Kutjevo; Lagradi; Terra divina; Zelenika Ilok; Zlatan otok te Udruga Žlahtina.

Na sajmu se promiče i vinski turizam, a održavanje ove manifestacije istodobno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposjećenijih sajmova, govori o značaju ovog događaja i u turizmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije