Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmjeravanje snaga

MOL ne želi Davora Šterna u Nadzornom odboru Ine?

davor štern
Arhiva VL
01.11.2010.
u 19:40

Vlada je još prije 12 dana donijela odluku o šefu NO-a, ali uprava Ine navodno ne želi sazvati Skupštinu dok se ne riješi plinski biznis

Vlada Ini neće dopustiti drastično poskupljenje plina od 30 do čak 100 posto, a ovaj tjedan nastavljaju se pregovori o plinskom biznisu. Poruka je to premijerke Jadranke Kosor, ali i dalje nije poznato je li Vlada potpuno odustala od preuzimanja poslovanja plinom, što se ugovorom obvezala učiniti do 1. prosinca, a naknadno se počela premišljati.

Vladinim premišljanjem nikako nisu zadovoljni u MOL-u, većinskom vlasniku Ine, pa uprava te naftne kompanije, kojom predsjeda Zoltan Aldott, navodno upravo zbog toga još nije sazvala Skupštinu koja bi trebala razriješiti sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora ministra Ivana Šukera i na njegovo mjesto postaviti Davora Šterna.

Vlada je, naime, još prije dvanaest dana donijela odluku o novom šefu NO-a Ine, ali uprava Ine, prema našim informacijama, navodno ne želi sazivati Skupštinu dok se ne riješi pitanje plinskog biznisa, a nije tajna ni da Davor Štern nije miljenik MOL-a, budući da je vrlo često bio kritičar te kompanije, odnosno načina na koji upravlja Inom.

Nakon što uprava sazove Skupštinu Ine, postoji rok od 30 dana u kojem se ona mora održati, a što kasnije Skupština bude sazvana, kasnije će biti postavljen i novi šef NO-a. U Ini jučer nisu mogli komentirati nesazivanje Skupštine jer je bio neradni dan, a iz Vlade poručuju da su odluku o novom šefu NO-a poslali u Inu.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
observer...
08:53 02.11.2010.

U vrijeme u kojem je Štern bio prvi čovjek Ine napravljeni su ogromni gubici. Da nije možda to razlog da ga MOL ne želi?

SP
Spajki
13:18 02.11.2010.

a od kad li je to MOL vecinski vlasnik INE kako pise u clanku?

WI
witchy
18:17 02.11.2010.

radim u ini preko 20 godina i svi drugi koji inu gledaju izvana, nemaju pojma tko tu koga. što se tiče šterna, on je jedan od rijetko sposobnih osoba koja poznaje naftni biznis u dušu i njemu se neće moći muljati kao drugima. za vrijeme njega je ina bila u gubicima samo zato što je cijena benzina u maloprodaji bila preniska u odnosu na glavnu sirovinu - naftu. čim je račan liberalizirao cijene, ina je izašla iz gubitaka. možda on bude bio taj koji će spriječiti da ina nestane za par godina, jer sve što mađari rade, vodi prema tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije