Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MOL gradi novo sjedište kompanije

Zgrada visoka 120 metara, koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije.
02. listopada 2017. u 17:36 1 komentara 831 prikaza
Foto: MOL
Pogledajte galeriju 1/6

MOL Grupa danas je najavila planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od 83.000 četvornih metara.

BERNARD IVEZIĆ Hrvatske državne tvrtke ne rastu jer ne surađuju sa startupima

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

MOL Grupa danas je najavila planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od 83.000 četvornih metara, koju će projektirati jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija na svijetu, Foster + Partners iz Velike Britanije. 

Zgrada visoka 120 metara, koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije. Suvremeni dizajn reflektira smjelu viziju MOL Grupe iz strategije n2030., da bude predvodnik promjena u Srednjoj i Istočnoj Europi u sljedećih nekoliko desetljeća, a odigrat će i
ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika. 

Dostizanje ambicioznih ciljeva nove dugoročne strategije MOL 2030. iziskuje pametna ulaganja, kako u fizičku infrastrukturu, tako i u ljudski kapital. Trenutno je sjedište MOL Grupe raspršeno u pet okruga Budimpešte, u zgradama sagrađenim uglavnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Novi kampus, premještanjem svih zaposlenika iz Budimpešte na jednu lokaciju, neće donijeti samo značajne operativne sinergije, već će odigrati ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika, pružajući uvjete za bolju suradnju te potpomažući stvaranje boljeg fizičkog, tehnološkog i kulturnog okruženja. To će biti ključno za privlačenje i zadržavanje visoko kvalitetnog, mobilnog i tehnološki obrazovanog kadra u budućnosti.

Poslovna zgrada koja će se prostirati na 83.000 četvornih metara, uključivat će i toranj visok 120 metara s podijem te će tako formirati jedinstveni kampus, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 2021. godine. Novo će sjedišteđ donijeti inspirativan radni prostor za MOL-ove zaposlenike, zahvaljujući svojim suvremenim karakteristikama i opremi koji prate posljednje arhitektonske trendove i najmoderniju tehnologiju. Studio Foster + Partners poznat je po svojim ikoničkim projektima kao što je Apple Park u Cupertinu, u Kaliforniji, toranj “Gherkin” u Londonu te sjedište Commerz banke u Frankfurtu. Budimpešta će tako biti drugi grad u Srednjoj i Istočnoj Europi koji će imati zgradu koju je projektirao ovaj prestižni studio. 

To je do sada bila samo Varšava, s poslovnom zgradom Metropolitan te tornjem Varso, koji je u fazi izgradnje. Mađarski partner britanskog arhitektonskog studija bit će FintaStudio.

Sukladno MOL-ovoj viziji za 2030., novi će kampus biti građen i opremljen prema najvišim standardima energetske nučinkovitosti i održivosti te je u planu i osiguravanje LEED i BREEAM certifikata. Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe komentirao je: „U našoj strategiji 2030. postavili smo cilj da MOL postane prvi izbor za zaposlenike. Izgradnja novog sjedišta kompanije, MOL Campusa, pomoći će nam u njegovu ostvarivanju. Ovom zgradom stvorit ćemo najinovativnije radne prostore u 

Srednjoj Europi koji će nam pomoći u privlačenju budućih talenata. Naša je namjera sagraditi sjedište kompanije bez kompromisa u smislu dizajna, izgradnje, tehnologije ili održivosti. Surađujemo s najboljim profesionalcima i koristimo materijale najviše kvalitete. Bit će veliko zadovoljstvo raditi u ovoj zgradi. Uvjeren sam da je MOL Campus, kojega stvaramo zajedno sa studijima Foster + Partners i FintaStudio, pravo oličenje naše ambicije da MOL postane jedna od najprogresivnijih kompanija u regiji.“ Nigel nDancey, Stariji izvršni partner u studiju Foster + Partners izjavio je: “Ovo je revolucionaran projekt iz više razloga, i to ne samo za MOL, već i za Budimpeštu. On predstavlja jedinstven izazov – osigurati zadovoljavanje funkcionalne npotrebe organizacije, najviše standarde održivosti te poštivanje povijesnog okruženja. Budući da naša vizija radnih prostora ide u smjeru suradnje, spojili smo dvije zgrade – toranj i podij – u zajednički oblik, povezan s prirodom. Kako toranj i podij postaju jedan element, stvara se osjećaj povezanosti kroz uredske prostore, dok vrtne zelene površine međusobno povezuju katove.”

Peter Szijjarto Nama ne popuštaju Mađarska ipak pušta Rumunjsku u OECD, Hrvatsku i dalje ne Big Wind Big Wind Polutenk, polumlažnjak najmoćnije je svjetsko vatrogasno vozilo Rafinerija Sisak Analiza Deloittea Rafinerija Sisak se gasi, od 2021. biorafinerija i logistički centar?
'OSTAO SAM PAF'
Aleksandar Stanković ispričao kako mu se upucavao Neven Ciganović: 'Bilo mi je neugodno'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • ribar110:

    Da,samo sto bi na vrhu te zgrade trebalo pisati INA....kako god sami smo krivi za sve.