Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeff Bezos:

'Moji eksperimenti stajali su Amazon milijarde dolara'

Jeff Bezos
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.12.2014.
u 18:15

Početkom tjedna američka rejtinška agencija Moody’s promijenila je prognoze za kompaniju u “negativne”

Za Jeffa Bezosa, osnivača, predsjednika i glavnog izvršnog direktora Amazona, može se reći da rijetko javno istupa, ali kada nešto kaže, to vrlo snažno odjekne. Tako je, gostujući na konferenciji u organizaciji portala Business Insider u utorak u New Yorku, upitan zašto njegova tvrtka u 20 godina postojanja nije zabilježila dobit, priznao da je donio niz pogrešaka koje su internetskog trgovca koštale milijarde dolara.

– Učinio sam milijarde dolara teške pogreške sa Amazonom –- izjavio je Bezos koji je usput napomenuo da je u 20 godina utrošio svega šest sati na razgovore s investitorima. Nedostatak transparentnosti jedna je od osnovnih zamjerki ulagača u Amazon pa ne treba čuditi što su dionice te kompanije tijekom godine oslabjele 18 posto, unatoč rastu tehnološkog indeksa Nasdaq za 14 posto. Na nedostatak transparentnosti upozorila je u ponedjeljak i rejtinška agencija Moody’s promijenivši prognoze za kompaniju u “negativne”. Prvi čovjek kompanije istaknuo je da je morao eksperimentirati, a u prirodi je eksperimenata da ne uspiju uvijek.

– Ali nekoliko velikih uspjeha kompenzira na desetke neuspjeha –- naglasio je Bezos.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/PIXSELL

A jedan od tih najnovijih, neuspješnih eksperimenata sve je više pametni telefon Amazon Fire. Tehnološki analitičari sve ga glasnije proglašavaju pravom katastrofom za kompaniju. Telefon je predstavljen ove godine, a prošlog tromjesečja donio je Amazonu “lijep” gubitak od 437 milijuna dolara. Kad je na konferenciji konkretno upitan kako ocjenjuje Fire, Bezos je kazao da je još rano za prosudbu je li izlet u mobilnu telefoniju bio fijasko ili pun pogodak.

Prema njegovu viđenju, Amazon je kao kompanija sklop nekoliko različitih biznisa, od kojih su neki profitabilni, a neki “još traže svoj put”.

>> Amazon lansirao pametni mobitel za šopingoholičare

>> Zašto Amazon kupuje Twitch za 970 milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije