Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olakšava život

Mladi agronomi osmislili računalni servis za seljake

e-seljaci
Rajko Polić
20.08.2013.
u 11:28

Radi se o jednostavnim programima s gotovim tablicama, jednostavno se koristi, a pri ruci je i stalna podrška autora e-GAPA, pa i besplatan telefonski broj

Računalo umjesto seljaka ne može obraditi zemlju, ali mu može povećati dohodak i olakšati život

Na tome je prije pet godina počela raditi skupila mladih agronoma i računalnih inženjera osječke firme s-LINK na čelu s Vedranom Stapićem. Danas je njihov računalni servis za seljake, poljoprivredne proizvođače, pod nazivom e-GAP za mnoge pojedince ili skupine postao dio svakodnevne zemljoradničke prakse.

O tome ne treba puno pisati jer je predviđeno za korisnike interneta i one koji to žele postati, a dovoljno je kliknuti e-GAP. Dakle ne treba biti vlasnik sofisticiranog traktora, profesionalni kompjutoraš ili se bojati pojmova aplikacija, implementirati, engleskog jezika i sl.

Radi se o jednostavnim programima s gotovim tablicama, jednostavno se koristi, a pri ruci je i stalna podrška autora e-GAPA, pa i besplatan telefonski broj. Naravno, kreirani su modeli programa prema veličinama proizvođača, udruga, vrstama proizvodnje i sl.

Čemu služi e-GAP – dokumentiranju poljoprivredne proizvodnje u svrhu racionalnog poslovanja, kakvoće proizvoda, prikaza podataka kontrolnim i državnim organima (ekološka, integralna, održiva) i još mnogo toga. Prate se primjerice obrada tla, gnojidba, zaštitna sredstva i sl, ali za tim svime ne treba prekopavati i surfati nego je servirano na proizvođačevoj „adresi“, a iz baze podataka, koja obuhvaća sve što se u hrvatskoj ponudi nalazi.

- Zaboravite na rokovnike, cedulje i papiriće, kažu korisnici iz Udruge ledina iz požeškog kraja.

>> Razvili aplikaciju za trudnice pa su sad hit i u svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije