Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Fina obustavila nagodbu – Mirna Rovinj ipak ide u stečaj

Mirna
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
25.02.2014.
u 21:11

SDP Rovinja traži odgovornost svih koji su sudjelovali u kolapsu Mirne i Bolnice “Prim. dr. Martin Horvat”

Nagodbeno vijeće Fine objavilo je rješenje kojim se obustavlja postupak predstečajne nagodbe Mirne Rovinj zbog neizglasavanja plana financijskog restrukturiranja tvrtke te zbog isteka zakonskog roka za provođenje tog postupka.

Iako se očekivalo da još postoji mogućnost spašavanja tvrtke te njezinih zaposlenika i kooperanata, nakon ovog rješenja, ispunjeni su uvjeti da Fina po službenoj dužnosti podnese prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.

– Predstečajna nagodba nije uspjela jer nije izglasan plan restrukturiranja koji su izradili ponuđači – grad Rovinj i tvrtka Geneza. Dva rovinjska slučaja, Mirna i Bolnica “Prim. dr. Martin Horvat”, grcaju u problemima, a tajkuni ih, uz pomoć lokalnih i županijskih čelnika, godinama žele pretvoriti u svoj biznis – kazala je danas u Puli Eda Kalčić, predsjednica rovinjskog SDP-a Nije štedjela gradsku vlast Rovinja. Zanima je gdje su bili svih ovih godina, a sada, u slučaju Mirne, prstom upiru u Vladu.

– SDP Rovinja traži odgovornost svih koji su sudjelovali u kolapsu Mirne i bolnice – kazala je Kalčić

>> Zbog Mirne Kajin prozvao istarske saborske zastupnike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije