Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rovinjska tvornica

Zbog Mirne Kajin prozvao istarske saborske zastupnike

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2014.
u 16:50

Na današnje izjave Damira Kajina ispred tvornice "Mirna" reagirao je rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza. - Damir Kajin je i danas potvrdio da nema konkurencije u davanju besmislenih, neodgovornih i štetnih izjava stoga na njega neću trošiti riječi- kazao je Sponza.

- Nensi Tirelli i Giovanni Sponza rade protiv radnika, kooperanata i Istre. Oni su svjesno činili sve kako bi se Mirne dokopao Miroslav Kutle. Iako je on nedostupan hrvatskom pravosuđu, dostupni su zato neki drugi ovdje u Istri. Osramotili su saborsku govornicu, svoju stranku, Istru i građane Rovinja, a najveća je tragedija da ih neki lokalni mediji pokrivaju. Dok je Ivan Jakovčić bio u Poreču, problemi su bili u Poreču, ista je stvar sada s Rovinjom i vrijeme je da odseli negdje drugdje, kazao je danas ispred rovinjske Mirne d.d. nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin.

Pridružio mu se rovinjski nezavisni vijećnik Bruno Poropat koji je podsjetio na riječi Valeria Drandića, bivšeg županijskog pročelnika za gospodarstvo o problemima u Mirni, koji je, tvrdi Poropat, svojedobno izjavio - bolje da propadne, pa da je se riješimo. Susret s novinarima iznenada je prekinut dolaskom Valentine Ljubešić, direktorice i vlasnice Geneze. Prozvala je Kajina i SDP, dovodeći ih u vezu s dolaskom porezne inspekcije u Genezu, usput mu je "zahvalila" na svemu što je učinio za Mirnu, poručivši mu da rovinjsku tvornicu ne koristi za obračun s bivšom strankom.

Sponza: Nije vrijeme za besmislena politička prepucavanja

Na današnje izjave Damira  Kajina  ispred  tvornice "Mirna" reagirao je rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza.

- Nadam  se da su svi svjesni da ukoliko ne pokažemo visok stupanj društvene odgovornosti  u  zaštiti  i  obrani  Mirne i sa ciljem njenog spašavanja ne uključimo u dijalog te za istim stolom posjednemo predstavnike radnika, grada, županije i države, Mirnu nećemo uspjeti spasiti. Problematika Mirne i  želja  da  se nastavi sa proizvodnjom - koja je od izuzetnog značaja za Rovinj  i  Istru,  je  iznad  ambicija bilo kojeg pojedinca. Stoga ovo nije vrijeme za besmislena politička prepucavanja, već je vrijeme za konkretne akcije u cilju spašavanja svakog radnog mjesta. Damir Kajin je i danas potvrdio da nema konkurencije u davanju besmislenih, neodgovornih i štetnih izjava stoga na njega neću trošiti riječi- kazao je Sponza.

>> Uprava Mirne: Podravka nije dostavila svoju ponudu, Podravka: Jasno smo iskazali svoj interes

Ključne riječi

Komentara 3

AB
abendblatt
10:03 22.02.2014.

Kajin je dvorska luda Milanovica i SPD-a.

45
456
17:08 21.02.2014.

kajin je posljednji istarski petar pan. za ovo ostalo nema komentara

SW
swarchenegger
20:39 21.02.2014.

Bravo gospodine Kajine, uspjeli se otkriti Genezu koju je angažirao Miroslav Kutle. Pored Mirne Rovinj u kojoj su htjeli uzeti vrijedno zemljište, također je plan da se vrijedno zemljište uzme i u MILS, hotelskom poduzeću Helios Faros i hotelskom Vis. Izvukla je Geneza puno novaca iz Mirne i sa tim novcem plaćala obveze Geneze i drugih društava. Jednom mjesečno odlazila je na sastanak u Hercegovinu da se vidi s Miroslavom Kutlom kojem je nosila novac i od kojeg je dobivala naputke što dalje raditi. Gubitkom Mirne sva njena familija (sin,sestre,zetovi, jadni invalidi (koje je iskoristila da dobije sredstva iz Eu) ostat ce bez posla. Zaposlila je ona i sebe na mjesto savjetnika za ribarstvo s plaćom od 20000 kn. Sin joj Kristijan Ljubešić nakon što je dala otkaz dugogodišnjoj direktorici komercijale dolazi na njeno mjesto s plaćom od 10000 kn bez radnog iskustva, bez škole sa 23 godine. Osnovala je ona u Mirni i firmu i svu robu Mirne prebacila na svoju firmu, tako da njena firma vrši izvoz Mirnine robe i istu naplaćuje, kao da Mirna dosada nije znala izvoziti, prodavati i naplaćivat robu. Bravo gospodine Kajine uspijeli se spasiti Mirnu a ko će od lopuža spasiti MILS, Hvar i Vis. Malo je takvih političara kao što ste vi, to fali Dalmaciji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije