Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski forbes

Milijarder Ivica Todorić predvodi listu najbogatijih Hrvata

\'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
Žarko Bašić/PIXSELL
27.03.2012.
u 23:38

Sa 3,7 milijardi kuna Ivica Todorić još jednom se našao na popisu najbogatijih ljudi u državi

Prema istraživanju hrvatskog Forbesa, vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić i dalje je najbogatija osoba u Hrvatskoj, kazao je glavni urednik Viktor Vresnik u Dnevniku 3 HTV-a.

Todorić je i jedini pojedinačni milijarder na čelu popisa od 50 najbogatijih Hrvata, no, u odnosu na prošlu godinu, njegovo se bogatstvo smanjilo pa više ne iznosi 4,9 nego 3,7 milijardi kuna.

Obitelj Besnier, vlasnici Dukata i Lactalisa, drugi su na listi s iznosom od 1,9 milijardi kuna. Treća je hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić koja posjeduje 854 milijuna kuna dok se uz četvrtoplasiranog Emila Tedeschija veže iznos od 833 milijuna kuna. Bogatu petorku s 460,7 milijuna kuna čini još i predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.

- Da li ti bogati pojedinci znače opće dobro.....ili su pak bogataši u našem slučaju oni koji skupljaju mrvice siromaha da bi svoje bogatsvo činili većim. To je duboko moralno pitanje na koje ni jedna vlast do sada nije odgovorila. Ukazalo se da su Hrvatski bogataši bogati zato što postoje brojni siromasi - komentirao je listu najlukrativnijih pojedinaca u državi sociolog Antun Šulendić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Komentara 41

SE
serđo
07:38 28.03.2012.

marice, pa zar tako syebe i svoje zemljake?

BA
barbaizamerike
06:12 28.03.2012.

a ja sve mislio da je kutle bogat a nema ga nigdje na listi

LV
LVX
10:06 28.03.2012.

Sve dok se zakonom ne ograniči maksimalno bogatstvo jednog čovjeka u svijetu neće biti pravde niti mira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije