Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Metronet: Kazna koju je HAKOM izrekao HT-u je premala

Željko Lukač, predsjednik uprave Metroneta
Arhiva VL
10.11.2010.
u 11:36

HAKOM je svojom odlukom o visini kazne pokazao da prava zaštita tržišta i zakona u stvarnosti ne postoji, stoji u priopćenju Metroneta

Metronet telekomunikacije smatraju da je kazna koju je HAKOM izrekao Hrvatskom telekomu zbog ugovaranja nezakonito niskih cijena premala, zanemariva te je kao takva samo dodatni poticaj da HT i dalje nastavi s kršenjem zakona, ali i diskriminacijom građana Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Metroneta.

Naime, HAKOM je HT-u kao dominantnom operatoru utvrdio najniže granične cijene upravo da bi zaštitio liberalizaciju tržišta, no svojom je odlukom o visini kazne pokazao da prava zaštita tržišta i zakona u stvarnosti ne postoji.

Spuštanjem cijena čak i do 50% niže od zakonski utvrđene granice, i to prema odabranim velikim kompanijama, HT onemogućuje pravednu tržišnu utakmicu s alternativnim operatorima, ali, što je još važnije, izravno diskriminira i omalovažava hrvatske građane i brojne tvrtke, jer bi se mnogi od njih mogli zapitati zašto i njima ne daju tako velik popust ako već imaju takvu poslovnu logiku?

Tvrdnje HT-a da žele spuštati cijene u korist građana nisu istinite jer granične najniže cijene, koje bi HAKOM iznad svega trebao štititi, služe upravo tome da nasilnim dampingom HT ne uništi ostale operatore na tržištu te da građani imaju pravo izbora na tržištu.

Činjenica da je HAKOM kompaniji koja je u 2009. zabilježila prihod od 8,5 milijardi kuna, a koja uostalom i slovi za najprofitabilniju tvrtku u Hrvatskoj, odredio kaznu od samo 76.770 kuna, samo je dodatni poticaj da nastave s kršenjem zakona, bez ikakvog straha od sankcija. Ako HAKOM neće štititi zakonske norme i provoditi primjerene sankcije, HT će vrlo lako ostvariti potpuni monopol na tržištu te će tako kasnije moći lako manipulirati naglim rastom cijena, kad građani I tvrtke više neće imati izbora", stoji u priopćenju Metroneta koje je potpisao Željko  Lukač, predsjednik uprave Metronet telekomunikacija d.d.

 

Ključne riječi

Komentara 15

TA
tajči4
22:01 10.11.2010.

preletim ja to uvijek i platim dodatnih 20 ak kuna, nije mi teško i da pređem na flat,kaj i hoću,bit će mi kojih 30 ak kn veći račun koji ću ponavljam rađe plaćat HT u nego nekim divljim firmicama

MA
maksma
22:16 10.11.2010.

Tvoja lova , placaj kome hoces. I nisu to divlje firmice nego itekako potrebna konkurecija monopolu. I u tim firmicama rade nasi ljudi , ne marsovci. I placas DT-u , ne HT-u.

TA
tajči4
13:10 10.11.2010.

vau 3 i pol kaj čak¨?ja sam s HT om više od 20 godina i nikad nikakav prigovor a to kaj si ti u metronetuinmui vjerojatno je onaj inat malog čovjeka prema velikom igraču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije