Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wall street prevare

Mešetar Raj Rajaratnam osuđen na 11 godina zatvora i 93 mil. $ kazne

\'Galleon hedge fund founder Raj Rajaratnam (R) departs Manhattan Federal Court with a lawyer after being found guilty, in New York May 11, 2011. Rajaratnam was on Wednesday found guilty on all 14 con
Arhiva VL
09.11.2011.
u 10:47

Korporacijama su prodavali tajne podatke o poslovima koji još nisu bili službeno objavljeni

Nakon što je prošli mjesec osuđen na 11 godina zatvora, mešetar iz svijeta tzv. hedge fondova Raj Rajaratnam morat će platiti kaznu od rekordnih 92,8 milijuna dolara, prenose američki mediji.

Time je okončan jedan od najvećih slučajeva prijevare na Wall Streetu.

Rajaratnam, inače osnivač "Grupe Galleon", osuđen je po 14 točaka za prijevaru i zavjeru, u kojoj je sudjelovalo 26 osoba. Oni su korporacijama prodavali tajne podatke o poslovima koji još nisu bili službeno objavljeni i na taj način priskrbili sebi dobit veću od 72 milijuna dolara.

Slučaj je otkriven u listopadu 2009. godine, a utjecao je na poslovanje velikih kompanija poput IBM-a, Intela i Goldman Sachsa.

 

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:48 09.11.2011.

a de su ovi drugi insajderi za koje se nezna, vi doma to ne pratite kaj je i normalno-ak covek nema lovu kog ce vraga onda pratit i burzu, kad su oni seronje iz enorma iz kalifornije prije kraha prodalji svoje akcije i zaradilji milijune hehehehehe, a de je i vindekor z porsea, koji je prodav akcije dok su bilje po 188 evri, prije nek je postalo jasno da nemre porse kupit vw??????? a de su si drugi, ima ih na tisuce.

KO
kocka
11:18 10.11.2011.

he he opet ROKFELERI I ROKSHILDI love u mutnom, te dvije obitelji su največi masovni ubojice i lopovi,,, hitler je za nj, malo razmaženo derište...

OB
-obrisani-
17:24 10.11.2011.

kocka-kaj i ti imas zavrsene najvise moguce skolje v sumi hehehehehehe, mamlaz jaden, procitaj si nekaj za rokfelera kaj bus znav, kaj nas vec tak sasav kak si ve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije