Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakši put financiranja

Male i srednje tvrtke do novca i na burzi i uz pomoć tajvanskog fonda

Razvoj poduzeća
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
14.10.2016.
u 08:45

Razvoj tržišta za male i srednje tvrtke podupire EU, koja je i osmislila projekt kojim bi se te tvrtke financirale putem burze

Zagrebačka burza i Europska banka za obnovu i razvoj započele su projekt razvoja regionalnog tržišta kapitala za mala i srednja poduzeća. Financijski ga podupire EBRD putem TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Funda – TWTC.

Mala i srednja poduzeća čine gotovo 99% poslovnih subjekata u EU, a na tržištima u razvoju su najvažniji element gospodarskog rasta i razvoja. No, otežan im je pristup kapitalu putem bankarskog kreditiranja zbog visokih zahtjeva takvih oblika financiranja – rekla je Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke burze.

Proces razvoja tržišta za mala i srednja poduzeća snažno podupire i EU kroz svoju regulativu MiFID2, koji stupa na snagu početkom 2017. godine, a kojom će multilateralne trgovinske platforme, kao što je CE Enter Zagrebačke burze, biti mjesta namijenjena malim i srednjim poduzećima kako bi im se tim putem omogućio lakši pristup kapitalu potrebnom za rast i razvoj.

>> Redknapp otkrio što je govorio Modriću, zašto je Prosinečki nogometni genijalac i što mora promijeniti Bilić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije