Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greenfield investicija

Lukoil sa 48 crpki drži 7 posto tržišta u RH

Lukoil
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
30.01.2014.
u 09:00

Projekt se ostvarivao dulje od godinu dana jer smo imali dosta problema s rješavanjem papirologije, rekao je Nikolaj Ivčikov

Ruska naftna kompanija Lukoil otvorila je jučer u zagrebačkoj Dubravi 48. benzinsku crpku u Hrvatskoj. Kako je na svečanosti otvaranja istaknuo Nikolaj Ivčikov, direktor Lukoila Hrvatska, riječ je o greenfield investiciji vrijednoj oko dva milijuna eura.

– Projekt je trajao dulje od godinu dana jer smo imali dosta problema s rješavanjem papirologije sa zemljištem, dok je sama gradnja bila vrlo brza. No zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva i Gradu Zagrebu, posebice gradonačelniku Milanu Bandiću uspjeli smo riješiti i zemljište – kazao je Ivčikov.

Ta benzinska crpka treća je koju je Lukol otvorio u posljednjih nekoliko mjeseci u Zagrebu i okolici, čime je zaposlio 50-ak novih radnika. Nikolaj Ivčikov najavio je otvaranje još triju benzinskih crpki tijekom ove godine s dodatnih 50 ljudi. Lukoil trenutačno sa svojih 48 benzinskih crpki drži oko sedam posto tržišnoga udjela u Hrvatskoj.

>> Naftaši će u Hrvatskoj cijene benzina određivati samostalno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije