Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na londonskoj burzi

Lorencin: Sve ćemo učiniti da se rast iz Britanije nastavi ovim tempom

lorencin
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
04.11.2014.
u 13:45

Britanskim su medijima posebno predstavljeni splitska Ultra i rovinjski Hideout/Unkown festival.

Britansko tržište jedno je od najbrže rastućih u Hrvatskoj, turistički promet raste dvoznamenkasto i sve činimo da se taj trend nastavi i u nadolazećim godinama, kazao je ministar turizma Darko Lorencin pred sedamdesetak britanskih novinara prvog dana svjetske turističke burze World Travel Market u Londonu.

Hrvatski turistički čelnici u Londonu su predstavili i project produljenja sezone pod imenom Hrvatska 365, najavili su novi brend i slogan hrvatskog turizma u 2015. te se, među ostalim, pohvalili s pedeset filmskih i glazbenih festivala godišnje u našoj zemlji. 

Britanskim su medijima posebno predstavljeni splitska Ultra i rovinjski Hideout/Unkown festival.

- Hrvatska je definitivno usla u drustvo svjetskih top odredista za publiku koja odlazi na festivale. Ultra je, pak, najveci festival ikad odrzan u Hrvatskoj. Efekti na lokalno gospodarstvo mjere se u desecima milijuna eura - kazao je predstavnik Ultre Europe Hugo Beus, najavljujuci za dogodine bitno dulji I bogatiji program Ultre. 

Inače, hrvatska press konferencija je samo jedna u nizu koje su održane prvog dana sajma WTM. U Londonu se okupilo pet tisuća izlagača iz 184 zemlje svijeta. Zanimljivo je da na 35. jubilarnoj londonskoj burzi prvi puta nastupa i turoperator specijaliziran za putovanja u Sjevernu Koreju, Experience North Korea, čiji predstavnici uvjeravaju da se u tu neobičnu, zatvorenu zemlju može bez problema organizirano putovati iz dva grada, Pekinga i Vladivostoka.

>>Dogodine dolazi pola milijuna Britanaca

>>Lorencin u Biogradu: Nautika je najljepši dio turizma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije