Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 4 posto

Lidl radnicima povećao bruto plaće četiri posto

lidl
Boris Ščitar/Pixsell
03.03.2010.
u 17:57

Uprava trgovačkog lanca Lidl odlučila je povećati bruto plaće svojih radnika četiri posto u svim trgovinama i središnjem skladištu.

Uprava trgovačkog lanca Lidl odlučila je povećati bruto plaće svojih radnika četiri posto u svim trgovinama i središnjem skladištu. Ovo ugodno “osvježenje” na osobnom dohotku osjetit će oko 1200 radnika toga trgovačkog lanca zaposlenih u 58 trgovina diljem Hrvatske.

– Povećanjem plaće željeli smo pokazati socijalnu osjetljivost i brigu za svoje zaposlenike – istaknuli su iz te kompanije.

“U vrijeme krize želimo dati doprinos održavanju životnog standarda naših radnika”, poručili su iz uprave Lidla te dodali da u situaciji opće recesije, posebno u Hrvatskoj, povećavati plaće radnicima mogu samo najuspješniji poslovni subjekti,

– Sasvim je jasno da je ovdje riječ o trgovačkom lancu u snažnom poslovnom uzletu – istaknuli su u Lidlu, istaknuvši da su povećanjem plaća željeli kompenzirati obračun “kriznog poreza”.

Odluku o povećanju plaće s odobravanjem je dočekao i Sindikat trgovine Hrvatske.

– Očito da su prepoznali u Lidlu da im se povećava tržišni udio te da je povećanje plaća radnicima najbolji način da ih se motivira, posebice u vrijeme krize. Ovo će se ulaganje višestruko vratiti – komentirala je Dragica Mišeljić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske. Ocijenila je da je dosadašnja praksa pokazala da sve nepotrebne štednje koje su se prelamale preko leđa radnika stvaraju negativno raspoloženje. Trgovina je uslužna djelatnost kojoj trebaju motivirani radnici. Bez obzira na kvalitetu i ljepotu robe, nužno je i vedro ponašanje radnika, ocijenila je predsjednica Sindikata trgovine.

Komentara 5

Avatar ivica48
ivica48
08:15 15.12.2011.

Cekad u dugom redu u Getro samo jednom drugi put ostavio puna kolica i otisao kuci.Pa kad im se meso usmrdi kuku lele.

DU
Deleted user
19:19 03.03.2010.

Lidl ima daleko najbolju uslugu na blagajnama i to kod njih ide naprosto strelovito. Nevjerojatna je to razlika! U Konzumu, Getro i još ponegdje se čeka u redovima pred blagajnama kao u rodilištu, a Lidl je uspio vrijeme čekanja svesti na najmanju moguću mjeru. I to s istim trgovcima i trgovkinjama, nisu njihovi nešto dramatično različiti od blagajnica u spomenutim lancima.

PI
Pita
19:38 03.03.2010.

Ovdje u UK minimalna placa blagajnice u lidlu je 800 funti(6500kuna) mjesecno neto a cijene u Hrvatskom lidlu za iste proizvode su 10-30% vece!!!,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije