Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niže uspjehe

'Lako je moguće da je Mate Rimac postao najbogatiji Hrvat'

Mate Rimac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
28.05.2019.
u 17:15

- Njegov udio u firmi težak je 279 milijuna eura ili 2,1 milijardu kuna, čime je prešišao sve ostale teškaše u Hrvatskoj - objavio je ekonomist Ivica Brkljača

Lako je moguće da je Mate Rimac postao najbogatiji Hrvat, tvrdi ekonomist Ivica Brkljača ističući da Rimac Automobili na tržištu vrijede preko 4,3 milijarde kuna.

Šef globalno poznate hrvatske autokompanije niže uspjehe, a prije dva tjedna objavljeno je da u Rimac Automobile Hyundai i Kia ulažu 600 milijuna kuna.

Mate Rimac
1/17

- Njegov udio u firmi težak je 279 milijuna eura ili 2,1 milijardu kuna, čime je prešišao sve ostale teškaše u Hrvatskoj - objavio je Brkljača na Facebooku u statusu pod nazivom "Tko je 'najteži' Hrvat?".

Usporedbe radi navodi kako tržišna kapitalizacija naše najveće turističke kompanije Valamar Riviere, koja drži desetinu ukupnog kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, na burzi trenutno iznosi 5,1 milijardi kuna.

Brkljača ipak napominje kako nije siguran da je Rimac najbogatiji Hrvat, već samo navodi da je to lako moguće.

- Infobip je navodno postao prvi hrvatski „unicorn“ odnosno start up koji vrijedi preko milijardu dolara. Ne znam koliko je ta procjena realna, kao ni vlasničku strukturu Infobipa, ali ako je istina i ako je Silvio Kutić još uvijek većinski vlasnik kao što sam pročitao, tada je on uvjerljivo „najteži“ Hrvat. I on je osnovao firmu tek 2006., što je super, a suvlasnici i suosnivači Izabel Jelenić i Roberto Kunić su onda također „top 10 teškaši“ u Hrvatskoj. Neki novi igrači stupaju na scenu, i to je sjajno za Hrvatsku - naveo je Brkljača.

Ključne riječi

Komentara 7

FR
franjo
19:27 28.05.2019.

Bolje je napisati koliko je čovjek pametan i vrijedan nego koliko ima kuna.

RO
RobbieSthlm
17:39 28.05.2019.

Čestitam ! sigurno mu sad mnogi zavide a sigurno nisu svjesni koliko je truda uloženo

LL
La_Linea01
00:38 29.05.2019.

Istinu o Rimcu koju hrvatski mediji ne smiju objaviti možete procitati ovdje: https://www.docdroid.net/lnh3a9w/rimac.pdf

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije