Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Biramo najbolje OPG-ove u Hrvatskoj

Kvalitetnu proizvodnju koja ovisi o prirodi potrebno je zaštiti

Luciano Visintin, vlasnik vinarije Veralda, svoju životnu strast ne želi prepustiti slučaju
14. svibnja 2018. u 10:00 65 prikaza
Luciano Visintin, vlasnik vinarije Veralda
Foto: Promo

Kažu da živjeti u skladu s prirodom čovjeku daje poseban unutarnji mir i smanjuje svakodnevni stres kojem su izloženi ljudi koji dane provode u uredima i za računalima. Živjeti, pak, od prirode je poseban izazov i zahtjeva istinsku posvećenost. Bilo da se bavite poljoprivredom ili stočarstvom poznate ljepotu stvaranja u vašim tvornicama na otvorenome i zahvalnost u svakom danu, no nekada priroda pokaže i drugo lice. Tuče, oluje, mraz ili požari dolaze nenajavljeno i nerijetko unište mukotrpna ulaganja od kojih živimo. Jedino što možete napraviti je razmišljati unaprijed i osigurati se od mogućih rizika kako bi moguće financijske gubitke lakše prebrodili i nastavili sa svojim radom. Danas kada poljoprivrednik od države dobiva 70 posto sredstava za osiguranje, ulaganje u miran san je neizostavno.

Luciano Visintin, vinar je iz Istre i vlasnik vinarije Veralda smještene između Brtonigle i Buja. Brojne osvojene nagrade brend Veralda upisale su na kartu poznatih svjetskih vina, što je pozicija koju kontinuiranim ulaganjima nastoji očuvati. „Vinarstvo je stil života, a vino moja strast“, ponosno ističe Luciano i nastavlja „najviše me plaši trenutak kada oblaci prekriju Savudriju jer za vinovu lozu tuča je pogubna“. Iza kvalitetne proizvodnje nebrojeno je sati marljivog rada dok je za gubitke dovoljno nekoliko minuta olujnog nevremena ili požar koji mogu nepovratno uništiti godine truda.

Ljetni mjeseci stresno su razdoblje za svakog vinogradara, to je period kada vremenske prilike najviše utječu na rezultate proizvodnje. Upravo zbog toga Luciano se odlučuje osigurati na vrijeme jer to za njega znači miran san. „Sama pomisao da se možemo zaštititi od šteta je neprocjenjiva. Osiguran sam jer mi to donosi sigurnost u poslovanju“, napominje Luciano.

Croatia osiguranje je osigurateljna kompanija s dugom tradicijom zaštite poljoprivrednika, njihovog rada i plodova o kojima ovisi njihova egzistencija te kontinuirano radimo na razvoju atraktivnih rješenja namijenjenih našim poljoprivrednicima. Naši stručnjaci za osiguranja imovine, usjeva, nasada i životinja prate kretanja u poljoprivredi te prilagođavamo uvjete novim asortimanima i novim načinima proizvodnje.

Poljoprivredni paket koji sadržava 13 različitih vrsta osiguranja i nudi splet pokrića koji objedinjuje najučestalije rizike. Tu su osiguranje životinja, usjeva i nasada, od požara, od potresa, kućanstva, provalne krađe i razbojstva, loma stakla, loma stroja, osiguranje od odgovornosti, auto kaska, osoba od nesretnog slučaja, naknade bolničkih dana te kasko brodica i jahti. Paket klijentima ubrzava i olakšava proces osiguranja, a omogućuje im i dodatne pogodnosti i uštede.

Naši klijenti ističu da miran san nema cijenu te da je to moguće samo znate da vaš urod neće ispaštati zbog nepredvidivih situacija i da ste brigu za njih prepustili nekom drugom. Vi se posvetite vašem uzgoju i proizvodnji, a u slučaju neželjenih situacija za vas je tu Croatia osiguranje s najširom lepezom pokrića na tržištu.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“