Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na čekanju

Kumice još u nedoumici trebaju li im fiskalne kase na štandovima

kumice,plac,tržnica,pijaca
Marijan Sušenj/PIXSELL
07.06.2013.
u 18:35

Jasno nam je za trgovačka društva, no uvođenje fiskalizacije na štandove, čega nema ni u EU, bacanje je novca, tvrdi N. Pervan

– Da ili ne, tražimo samo jednostavan argumentirani odgovor. No iako je do fiskalizacije na tržnicama ostalo 20-ak dana, Ministarstvo financija i Porezna uprava ignoriraju nas još od veljače te je sve izgledniji prosvjed zakupnika klupa i štandova i blokada tržnica na jedan dan – kazao je danas predsjednik Udruge hrvatskih tržnica (UHT) i direktor karlovačke tržnice Niko Pervan.

Kad će prosvjedi, još se ne zna. Zna se tek da fiskalizaciji ne podliježu \"kumeki\" i \"kumice\" s vlastitom proizvodnjom, ako nisu u sustavu PDV-a i primaju manje od 48.000 kuna državnih poticaja. Zakupci se još nadaju da će im iz Linićeva ministarstva odgovoriti kako će na ribarnicama istodobno čistiti ribu i kucati po kasama ili pak na otvorenom dijelu tržnice na snijegu, kiši ili žegi, gdje im se moraju osigurati i utičnice za struju ili bežični internet.

UHT, tvrdi Pervan, potpuno podržava fiskalizaciju. Njezina primjena uopće nije sporna u trgovačkim društvima, organizatorima tržnica te među komitentima-zakupnicima koji prodaju u zatvorenim poslovnim prostorima. No na tržnim klupama i štandovima ona je neprovediva u praksi i to je uludo trošenje novca. A konačno, takvu praksu nema ni EU, zaključuje Pervan.

>> Trgovci iskazali gotovo 2,5 milijardi kn veći promet nego lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije