Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiat ulaže u Srbiju

Kragujevačka Zastava proizvodit će novi punto

fiat
Renato Branđolica / VLM / Arhiv VL-a
22.12.2009.
u 12:52

Zastava bi trebala proizvoditi oko 200.000 automobila godišnje, a prihodi s kojima računaju kreću se od 700 milijuna do dvije milijarde eura.

Dva potpuno nova Fiatova modela proizvodit će se u kragujevačkoj Zastavi, i to od jeseni 2011. godine, prenose srbijanski mediji. 

Radi se o modelu klase B - gradskom automobilu koji je najsličniji puntu i modelu klase C, koji je zapravo nešto veća verzija tog automobila, prenosi Blic.

Zastava bi trebala proizvoditi oko 200.000 automobila godišnje, a prihodi s kojima računaju kreću se od 700 milijuna do dvije milijarde eura. Od 200 tisuća automobila, oko osamdeset posto bit će namijenjeno izvozu u Europsku uniju, a ostatak domaćem tržištu.

Ključne riječi

Komentara 9

DA
Dayton
13:30 22.12.2009.

Eh brale sto smo mi Srbi sposobni!? Svi propadose a nasa \"ZASTAVA\" se i dalje viori!

DA
Dayton
14:16 22.12.2009.

Al ste bre ljubomorni vi U Xpbatckoj. A sto se tice traktorijade, Super je sto smo se razmijenili. Posavski Hrvati su iz plodne Posavine skelama otisli u tu Kninsku zabit a Srbi su izvukli se izvukli sa traktorima iz tee zabiti u nasu plodnu ravnicu i sada sa tim traktorima obradjuju tu plodnu zemlju. Sve u svemu nismo prosli gore od vas a i nema vas bre ovde u BiH. Vise ima Kineza pa s toga im je i potrebniji taj treci entitet. :-)

MA
maxresist
13:05 22.12.2009.

Mora i stoka dobit mekinja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije