Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOSNO VOLONTIRAMO

Ova kompanija korporativnim volontiranjem potiče pozitivne promjene u cijeloj Hrvatskoj

PoKRENI
Foto: Promo
1/3
27.01.2020.
u 11:02

Prepoznavši važnost podizanja razine javne svijesti o važnosti volontiranja i njegovim dobrobitima za pojedince i zajednicu GRAWE Hrvatska d.d. je 2015. godine među prvim poduzećima potpisao Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem i izrazio spremnost za razvijanje dobrih praksi u vrednovanju volontiranja prilikom zapošljavanja i profesionalnog napredovanja, poticanjem i priznavanjem volonterskih aktivnosti svojih zaposlenika.

Svaki razvoj, osobni i poslovni, traži povratak zajednici u kojoj živimo i radimo. Doprinos zajednici je zdrav način života koji je obostrano koristan. S jedne strane kroz volontiranje možete ispuniti vlastite interese, razviti nove vještine i hobije te upoznati nove ljude dok pomažete drugima - od djece i starijih sugrađana do čitave zajednice.

Dok neki kažu da je rad volontera vrjedniji od rada na redovnom poslu, oni koji volontiraju ne rade to zbog novčane vrijednosti, rade to kako bi pomogli manje sretnima od njih samih i kako bi napravili razliku u društvu.

Ali volontiranje nam pruža puno više od priznanja okoline ili dobrog osjećaja zbog pomaganja, volonteri često počnu više cijeniti male stvari i težiti nekim novim vrijednostima u životu. Istraživanja su također pokazala da se volonteri često bolje nose sa stresom svakodnevnog života u odnosu na one koji nisu nikada volontirali.

Foto: Shutterstock

Nije stoga čudno da sve više kompanija nudi svojim zaposlenicima mogućnosti za volontiranje, jer su u tome prepoznali snažan alat za motivaciju zaposlenika, kao i osobnog napretka pojedinca, od kojeg će svi imati koristi.

Pod geslom „Ponosno volontiramo“, GRAWE Hrvatska d.d. svake godine stavlja na raspolaganje svoje vrijeme, iskustvo i trud kako bi pomogli najosjetljivijim skupinama u svojim lokalnim zajednicama. GRAWE volonteri dobrovoljno jedan dan godišnje odvajaju kako bi uređivali i čistili prostore i okoliš udruga ili ustanova te prirodnih lokaliteta po čitavoj Hrvatskoj. Svake godine u volontiranju sudjeluje više od 50% zaposlenika, a broj se svake godine povećava.

Foto: Shutterstock

Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave GRAWE Hrvatska d.d.: „GRAWE je poduzeće koji je u temelje svog poslovanja ugradilo brigu za zajednicu. Nizom inicijativa, aktivnosti i projekata nastojimo omogućiti život jednakih mogućnosti za sve pojedince u našoj zajednici i savjesno voditi brigu o našem okolišu. Kontinuirano ulažemo znanja, vrijeme, volju i druge resurse kako bismo učinili pozitivnu promjenu. Iako se, u odnosu na potrebe zajednica koje su velike, to ponekad čini kao mali korak, on je itekako nužan. Pomaganje potrebitima i očuvanje prirode sukladno mogućnostima trebalo bi biti dio osnovne higijene svakog poduzeća. Volontiranjem i drugim DOP aktivnostima ne pokrećemo samo pozitivne promjene u društvu, već i našim zaposlenicima pružamo potporu, motiviramo ih i potičemo da učine nešto i za sebe jer volontirajući, pomažući drugima i odgovorno se odnoseći prema prirodi, zapravo pomažemo i sebi. Stoga mi je iznimno drago vidjeti kako svake godine na našim volonterskim akcijama sudjeluje sve više kolegica i kolega. I ne samo to, oni se sve češće na vlastitu inicijativu uključuju u proces organizacije od samog početka istražujući potrebe unutar svojih zajednica te predlažući lokacije i konkretne aktivnosti. Vjerujem kako već jesmo i kako ćemo i u budućnosti svojim primjerom pokrenuti i druge i time zajedno izgraditi humanije društvo i zadovoljniju zajednicu.“

Sadržaj omogućio GRAWE Hrvatska d.d.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije