Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOŠKA INOVACIJA

Korona moda: Varteksova odijela s antiviralnim premazom

Varteks
16.04.2021.
u 08:51

Premaz je siguran u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i djece, kao ni kućnih ljubimaca

Varaždinska modna i tekstilna kompanija Varteks predstavila je posebnu tehnološku inovaciju – muško odijelo izrađeno od stopostotne runske vune s antiviralnim premazom koji eliminira prisutnost virusa na površini tkanine. Iz Varteksa kažu kako je “viral off” odijelo, koje se na prvi pogled ne razlikuje od drugih odijela u ponudi, trenutačno jedino takve vrste dostupno na hrvatskom tržištu.

Antiviralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene. Prednosti antiviralnog premaza na tkanini su višestruke. Osim što dokazano smanjuje moguću prisutnost više od 99% virusa unutar dva sata (što potvrđuje ISO standard i certifikat Oeko-tex), viral off premaz štiti odjeću, smanjuje potrebu za čišćenjem, dezinficira odjeću i produžava njen životni vijek – tvrde iz Varteksa, uvjereni kako viral off tehnologija donosi značajnu prekretnicu u tretiranju novih materijala i pomak mode ka zaštiti zdravlja potrošača – da ne bude samo estetski lijepa nego i korisna i sigurna.

Premaz je, dodaju, siguran u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i djece, kao ni kućnih ljubimaca. 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Kokain skrivali i preprodavali u vrtiću, 10 osoba uhićeno

 

Ključne riječi

Komentara 1

DL
dvanaest_legija
09:44 16.04.2021.

Cirkus ide još dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije